ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης

ανακοίνωση-της-αριστερής-παρέμβασης-159914

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή αναφέρονται τα εξής:

«Η ανίερη συμμαχία που στηρίζει και προωθεί την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον φόβο της κοινωνικής πλειοψηφίας για τον κορονοϊό για να χτυπήσει το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Νέο όπλο (βγαλμένο από την «ένδοξη» ιστορία των «κίτρινων» ΜΜΕ) η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Από την Παρασκευή 13/3 έχει αρχίσει μια σχεδιασμένη και κλιμακούμενη επίθεση λάσπης και ψεύδους από τη γνωστή δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» του Βόλου Ελένη Χάνου, που στόχο έχει το σύνολο των δυνάμεων που με αφορμή τη σχεδιασμένη διαδήλωση της 14ης του Μάρτη επιχειρούσαν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο αγώνα ενάντια σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην περιοχή μας: την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Οι πράξεις της συντονισμένης επίθεσης ξεκινούν την Παρασκευή 13/3 (υπενθυμίζουμε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ανακοινωθεί κανένα έκτακτο μέτρο πέρα από κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων για μαθητές και φοιτητές και δεν υπήρχε επίσημη προειδοποίηση πως οι ανοιχτές συγκεντρώσεις μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση του ιού), που η εφημερίδα, με σαφή στόχο την υπονόμευση της σχεδιαζόμενης κινητοποίησης, δημοσιεύει σχόλιο με τον τίτλο: «Απίστευτοι» (https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=360751&fbclid=IwAR1DSxzePkdYOQewqThQYjXaKu8SJGycPId_e4oyqMzghT0FpiPxQjyNeFI#.XmuiLoJJoqg.facebook). Ο απόλυτος δόλος αποκαλύπτεται όμως με το δημοσίευμα της επόμενης ημέρας (14/3). Σε αυτό και ενώ ήδη είχε αναρτηθεί σε μια σειρά κοινωνικά δίκτυα πως το συλλαλητήριο αναβάλλεται λόγω της «…αδυναμίας του αγωνιζόμενου λαού, να διεξάγει αυτή τη στιγμή παράλληλα έναν διμέτωπο αγώνα ενάντια στη διαρκή νοσηρότητα του καρκίνου της ΑΓΕΤ και στις επιπτώσεις μιας επιδημίας που γιγαντώνεται στο έδαφος της μεθοδικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας όλα τα τελευταία χρόνια…» (όπως γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που διοργάνωνε την κινητοποίηση και εστάλη το βράδυ της 13 προς 14 Μαρτίου σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής), η εφημερίδα και η συγκεκριμένη «δημοσιογράφος» συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης: (https://www.taxydromos.gr/Topika/360816-apisteyto-kaloyn-se-syllalhthrio-enw-ta-panta-nekrwnoyn.html?fbclid=IwAR1rih6hYeJU3z0s1LVAiYp9_xBXM6PU58q-hqtmiNFBCXLAdn5rVgoM-b4). Βιάστηκαν φαίνεται να υλοποιήσουν τις εντολές των αφεντικών τους και παρέλειψαν να διαβάσουν ακόμα και το τι γίνεται γύρω τους. Τέτοια η πρεμούρα για καταγγελία του αγωνιζόμενου λαού. Η «αρθρογράφος» είχε προετοιμάσει τη συκοφαντία της, την οποία για κακή της τύχη διέψευσαν οι δυνάμεις του κινήματος με την αναβολή της κινητοποίησης. Έτσι η επιχείρηση δαιμονοποίησης έπεσε στο κενό.

Η ολοκλήρωση της μεθόδευσης όμως έρχεται στις 15/03 που η εφημερίδα, προσπαθώντας να καλυφθεί από την κατάφωρη έκθεσή της στην τοπική κοινωνία γράφει: «αναβάλλουν, αλλά δεν συμμορφώνονται» (https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=360926). Σε ρόλο γραφείου τύπου του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. (Δημόσιας Τάξης) Μ. Χρυσοχοΐδη και έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα εγκαλεί τον κόσμο του κινήματος γιατί λέει το αυτονόητο. Πως η ταξική πάλη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα σε συνθήκες ξεγυμνώματος του νεοφιλελεύθερου μοντέλου για την υγεία που δολοφονεί κόσμο, σε συνθήκες άγριας εργοδοτικής αυθαιρεσίας και γενικής συνέχισης των καταστροφικών κατευθύνσεων της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία εκτός από τα αυτονόητα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας χρειάζεται και αλληλεγγύη και αγώνας ενάντια σε ένα σύστημα που τιμολογεί πολύ χαμηλά τις ζωές μας.

Σε κάθε κακόβουλο εγκάθετο του συστήματος υπενθυμίζουμε απλώς το εξής: Η Αριστερή Παρέμβαση έχοντας απόλυτη εικόνα για την κατάσταση του συστήματος υγείας παλεύει και καλεί χρόνια τώρα για: «…Απόλυτο διαχωρισμό δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας. Ούτε 1 ευρώ, ούτε μια δραχμή δημόσιου χρήματος στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να έχουν ελεύθερα τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αν το επιθυμούν. Σήμερα υπάρχουν ιδιωτικές μονάδες υγείας που, λόγω της αποχής του κράτους από τις νέες επενδύσεις στην υγεία, έχουν καταστεί αναγκαίες για την περίθαλψη του πληθυσμού. Διεκδικούμε την επίταξη αυτών των μονάδων από το δημόσιο…» (http://aristereparthessalias.blogspot.com/p/blog-page.html). Όλα εκείνα για τα οποία αστικοί κύκλοι μας κατηγορούσαν πως είναι «ουτοπίες», σήμερα αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για την πραγματική προστασία της δημόσιας υγείας και όχι ανέξοδα επικοινωνιακά κόλπα.

Επειδή η δημόσια υγεία δεν είναι συνδικαλιστικό κολπάκι στα χέρια κάθε εντολοδόχου της εργοδοσίας καλούμε την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε να καταδικάσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Καλούμε τους υπεύθυνους της εν λόγω εφημερίδας να ανασκευάσουν τα δημοσιεύματά τους και να δημοσιεύσουν ακέραιες τις ανακοινώσεις που αφορούν στο ζήτημα, τόσο της Αριστερής Παρέμβασης όσο και άλλων κινηματικών φορέων http://aristereparthessalias.blogspot.com/2020/03/14_17.html».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ

Εκτεθειμένη για την κοινωνική της «γύμνια», την ίδια ώρα που όχι μόνο η πόλη μας, αλλά ο ολόκληρος ο πλανήτης δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία δείχνει να ζει στον μικρόκοσμό της.

Αγνοώντας τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας για την αποφυγή συγκεντρώσεων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, συνέχιζε μέχρι και την παραμονή του προγραμματισμένου για 14 Μαρτίου συλλαλητηρίου να απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών. Φαίνεται ότι «η ώρα της κοινωνικής και ατομικής ευθύνης» για την ίδια ήταν «ψιλά γράμματα». Αντί να κάνει την αυτοκριτική της επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς και να σπιλώσει επειδή τέθηκε προ των σοβαρότατων ευθυνών της. Την ενόχλησε η κριτική, το καταλαβαίνουμε.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε στο παραλήρημά της. Της απάντησαν συναγωνιστές της που ορθώς έστω και την τελευταία στιγμή, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αποφάσισαν να αναβάλουν το συλλαλητήριο.

Το μόνο που θα υπενθυμίσουμε για τις αξιώσεις της ότι δήθεν επιχειρείται χτύπημα του κινήματος (μεγάλη η χάρη τους!) είναι το εξής: ότι ακόμη και την παραμικρή πρόθεση να είχαμε, μας πρόλαβαν οι ίδιοι που «κατάφεραν» να διασπαστούν καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλον. Αλήθεια, οι υπογράφοντες είναι η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών» με τις τελίτσες ή άνευ στον λογαριασμό τους στο Facebook;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου