ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ομιλία του Δρ. Χρήστου Ξενάκη

εξαιρετική-επιτυχία-σημείωσε-η-ομιλί-152936

Στην Εταιρεία Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στου Ματσάγγου

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας ανακοίνωσε ότι θα κόψουμε πρώτα την πίτα κατά το έθιμο και ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι εξετάσεις του Φεβρουαρίου στο διαγωνισμό για τη ΝΑΣΑ και την Ολυμπιάδα και έδωσε το λόγο στον Δρ.Ξενάκη.

Αν και ο κ. Σιμόπουλος, θεωρείται ο σπουδαιότερος εκλαϊκευτής της Αστρονομικής επιστήμης, θεωρούμε ότι ο Δρ. Χρήστος Ξενάκης, ο φυσικός με πλούσιες περγαμηνές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και από τους καλύτερα καταρτισμένους καθηγητές, με το ταλέντο του δασκάλου στην πόλη του Βόλου, απέδειξε ότι είναι και ο εκπληκτικότατος μεταδοτικός και μεθοδικός καθηγητής και στο αντικείμενο της επιστημονικής μετάδοσης της Αστρονομικής εμβάθυνσης των φαινομένων,που καταπιάστηκε, απλός και πλήρως κατανοητός. Αυτό απέδειξε με τη χθεσινή του ομιλία του, για «τους Αστεροειδείς, τους Μετεωρίτες και τους κομήτες», που παρουσιάζονται ενίοτε στη γη μας.

Μεθοδικά μας περιέγραψε τα δις/ρια γαλαξίες, που κυκλοφορούν σε δις/ρια αστρικά χρόνια μακριά μας στο σύμπαν, σε δικές τους τροχιές, όπως και ο δικός μας Γαλαξίας, που ο καθένας τους έχει δις/ρια αστέρια και επικεντρώθηκε στο δικό μας γαλαξία και ιδιαίτερα στο δικό μας πλανητικό σύστημα, με το κέντρο περιφοράς των αστέρων, που λέγονται πλανήτες, δίδοντας ανάλογα με την απόστασή τους από τον ήλιο, τη σειρά, Ερμής, Αφροδίτη,Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας. Στο διάστημα Δίας και Ποσειδώνας, κυκλοφορούν τόνισε ο κ. Ξενάκης, απομεινάρια της δημιουργίας των πλανητών, διάφορα ακανόνιστα κομμάτια, μικρών από 1 μέτρο μέχρι και 1.000 χιλ/τρα διάμετρο, τα οποία μας ενδιαφέρουν, σήμερα που έχουμε όλα τα επιστημονικά μέσα και την σημαντική τεχνολογία, να τα παρακολουθούμε και να τα επηρεάζουμε ίσως, για να μην μας καταστρέψουν.

Αυτά τα ακανόνιστα μικρά κομμάτια, όταν ξεφεύγοντας τέμνουν την τροχιά της γης και όταν την πετύχουν και μπουν μέσα στην ατμόσφαιρά της, πέφτουν προς τη γη φλεγόμενα, σχηματίζοντας γραμμές φωτεινές και είναι τα Πεφτάστερα. Όταν μεγαλύτερης διαμέτρου, καταφέρνουν να φτάσουν φλεγόμενα στη γη, λέγονται Μετεωρίτες, οι οποίοι προκαλούν μικρές η μεγάλες ζημιές. Μικρές ζημιές κάνουν οι μικροί μετεωρίτες, τόνισε ο κ. Ξενάκης, όπως ο μετεωρίτης, που έπεσε στη Σιβηρία και ο κρότος του ακούστηκε μέχρι το Λονδίνο, ενώ ο μεγαλύτερος μετεωρίτης που έπεσε στη γη, πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια στη χερσόνησο του Μεξικού, συγκλόνισαν όλη τη γη και εξαφάνισε τη ζωή στη Γη, τους Δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν και τα ερπετά, ενώ επέτρεψαν έτσι να εξελιχθεί το ανθρώπινο γένος και να κυριαρχήσει στη Γη.

Όταν συγκρούονται οι γαλαξίες, επεσήμανε ο Δρ. Ξενάκης, τότε γίνονται κοσμογονικές καταστροφές και όταν ο κομήτης του Χάλεϊ, πέρασε κοντά στο Γαλαξία μας, η ουρά του φοβήθηκε όλος ο επιστημονικός κόσμος μας, ότι θα κατέστρεφε τη Γη. Αλλά πέρασε απ’ έξω, χωρίς να προκαλέσει καταστροφές.

Άρα το πρόβλημά μας είναι οι Μετεωρίτες, που πριν από μερικά μόλις χρόνια έπεσε σε μια πόλη της Ρωσίας, έσπασαν όλες οι υαλοπίνακες της πόλης και επειδή, έσκασε πάνω από την πόλη είχαμε και 100 περίπου τραυματίες. Συνεπώς, τόνισε ο κ. Ξενάκης, έχουμε την επιστημονική ικανότητα και την τεχνολογική παρακολούθηση, ώστε να ανεβαίνουμε επάνω τους και να προκαλούμε εκρήξεις και να αλλάζουμε ίσως την πορεία τους και να αποτρέπουμε καταστροφές στη Γη μας. Όλοι οι επιστήμονες προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου