ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο «νεοφιλελές» κ. Τριανταφυλλίδης

ο-νεοφιλελές-κ-τριανταφυλλίδης-143752

Γράφει ο Χάρης Δημητρίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ επί τιμή

Α φού ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη κ. Τριανταφυλλίδης τόλμησε και έκανε τόσο προχωρημένη (προς τα δεξιά) πρόταση, σκέφθηκα γιατί να μην κάνω κι εγώ κάποιες προτάσεις που κρατούσα στο συρτάρι μου φοβούμενος ότι αν τις πω θα με «βρίσουν» οι «προοδευτικοί» αναγνώστες τού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Βέβαια κατά τής δωρεάν παιδείας έγραψα κι εγώ πρόσφατα, υποστήριζα όμως ότι αυτή θα έπρεπε να καταργηθεί για τις πανεπιστημιακές σπουδές, που δεν είναι υποχρεωτικές ούτε απολύτως απαραίτητες και όχι για τη βασική εκπαίδευση. Φαίνεται όμως ότι έχω μείνει πίσω και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει πολύ γρήγορα προς τα δεξιά.

Γι’ αυτό σπεύδω να καταθέσω κι εγώ μερικές ιδέες, πριν με προλάβει κανένας άλλος ανανήψας αριστερός βουλευτής.

  1. Παραχώρηση των Τελωνείων σε ιδιωτική εταιρεία: Η εταιρεία αναλαμβάνει (κατόπιν διαγωνισμού) την είσπραξη των δασμών και τους αποδίδει στο κράτος κρατώντας ένα ποσοστό για τα έξοδα και τα κέρδη της. Πλεονεκτήματα: εξαφανίζεται η δασμοδιαφυγή, αφού η (κάθε ιδιωτική) εταιρεία έχει συμφέρον να εισπράξει όσο γίνεται περισσότερους δασμούς, ενώ το Δημόσιο αποδεσμεύει τελωνειακούς υπαλλήλους για να ενισχύσει άλλες Υπηρεσίες του. Μειονέκτημα: αντιδρά η συντεχνία των τελωνειακών γιατί χάνουν τις μίζες.
  2. Προσέλκυση στην Ελλάδα ενός μεγάλου ξένου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές: Δίδονται κίνητρα (δωρεάν έκταση, απαλλαγή από φόρους κλπ) προκειμένου να εγκατασταθεί στην Ελλάδα ένα διάσημο ξένο Πανεπιστήμιο (λ.χ. Harvard, Yale) που να παρέχει υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή μόρφωση. Πλεονεκτήματα: αποφεύγεται η διαρροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, η χώρα μας αποκτά τη φήμη διεθνούς κέντρου μεταπτυχιακών σπουδών. Μειονέκτημα: οι έλληνες πανεπιστημιακοί καθηγητές με επικεφαλής τον κ. Πελεγρίνη διαδηλώνουν στο Σύνταγμα γιατί χάνουν κονδύλια.
  3. Προσέλκυση στην Ελλάδα ενός μεγάλου ξένου ερευνητικού κέντρου: Το ίδιο σκεπτικό, τα ίδια πλεονεκτήματα. Μειονέκτημα: στους διαδηλωτές καθηγητές προστίθενται και διάφοροι άλλοι ερευνητές.
  4. Παραχώρηση ορισμένων λιμανιών για δημιουργία μαρίνων: Παραχώρηση (κατόπιν διαγωνισμού) τμήματος ορισμένων λιμανιών για τη δημιουργία σύγχρονων μαρίνων για γιότ και ιστιοφόρα. Πλεονεκτήματα: προσέλκυση των γιότ που τώρα καταφεύγουν σε ξένες μαρίνες, αναζωογόνηση τής οικονομίας των νησιών και πόλεων με λιμάνια. Μειονέκτημα: τα βάφουν μαύρα οι γείτονές μας Τούρκοι και Κροάτες.
  5. Συμφωνία με μεγάλους παραγωγούς ταινιών (αμερικανούς ή/και ευρωπαίους): Δίνονται κίνητρα (εκτάσεις, άδειες σε αρχαιολογικούς χώρους, φοροαπαλλαγές κλπ) για το γύρισμα ταινιών στην Ελλάδα. Πλεονεκτήματα: δημιουργία θέσεων εργασίας, ευνοϊκή επίδραση στην ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, προβολή τής χώρας μας διεθνώς. Μειονέκτημα: οργίζεται ο Σύλλογος Αρχαιολόγων και κλείνει την Ακρόπολη.
  6. Εκμίσθωση βραχονησίδων σε Άραβες: Εκμισθώνονται για 49, 59 ή 69 χρόνια βραχονησίδες στο Ιόνιο ή το Αιγαίο σε πλούσιους Αραβες. Πλεονεκτήματα: ενισχύεται η κυριαρχία μας στις βραχονησίδες, παίρνει οξυγόνο ο κατασκευαστικός κλάδος, τονώνεται η οικονομία στις πέριξ περιοχές, με τα έσοδα κλείνουν τρύπες στον προϋπολογισμό. Μειονέκτημα: Ο κ. Λαφαζάνης ξεκινά απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το «ξεπούλημα των ασημικών μας».
  7. Η Ελλάδα βγαίνει από το Schengen: Η κυβέρνηση αναστέλλει την εφαρμογή τής Συνθήκης Schengen. Πλεονεκτήματα: εκατομμύρια ρώσοι και τούρκοι τουρίστες κατακλύζουν τη χώρα μας χωρίς βίζα, πετάγεται στα ύψη το τουριστικό συνάλλαγμα, λύνεται το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, φεύγει η τρόικα. Μειονέκτημα: εκνευρίζονται οι Πορτογάλοι και οι Κροάτες γιατί τους κλέψαμε την ιδέα, διαμαρτύρονται οι Ελληνες που ταξιδεύουν στον (ολοένα και μικρότερο) χώρο Schengen γιατί περιμένουν 10-15’ λεπτά παραπάνω στον έλεγχο διαβατηρίων.
  8. Ξανανοίγει η Μακρόνησος: Η ΣΥΚΕΑ, που επανασύστησε ο κ.Καμμένος, επισκευάζει επειγόντως τις εγκαταστάσεις τής Μακρονήσου και δημιουργεί ένα αξιοπρεπές Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων/μεταναστών. Στο Κέντρο, που εποπτεύεται από την Υπάτη Αρμοστεία Προσφύγων τού ΟΗΕ, γίνεται η διαλογή των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, η ταυτοποίηση των πρώτων και χορήγηση τής κάρτας τού πρόσφυγα, καθώς και η σταδιακή επαναπροώθηση των δεύτερων στις χώρες προέλευσης. Σε όσους παραμένουν στη χώρα μας παρέχονται εντατικά μαθήματα γλώσσας και κάποιας τέχνης, ώστε να μπορούν εφόσον υπάρχει δυνατότητα να απασχοληθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις. Πλεονεκτήματα: Αποσυμφορούνται τα νησιά μας, αποκαθίσταται το όνομα τής χώρας μας, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν φθηνό εργατικό δυναμικό αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους, αποκτούμε φιλέλληνες μεταξύ ορισμένων τριτοκοσμικών πληθυσμών. Μειονέκτημα: Ωρύονται κάποιοι κομμουνιστές και καταριούνται την Μίκη Θεοδωράκη που είχε ρίξει την ιδέα.

Οπως θα κατάλαβαν οι αναγνώστες, παρά το περιπαικτικό ύφος τού παραπάνω κειμένου, οι προτάσεις αυτές είναι απόλυτα ρεαλιστικές και κάποιες έχουν ήδη εφαρμοσθεί σε άλλες χώρες. Οπωσδήποτε χρειάζονται εξειδίκευση και μελέτη, κυρίως όμως χρειάζονται πολιτική τόλμη που δεν διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι η ανάδειξη τού κ. Μητσοτάκη ως αρχηγού τής Ν.Δ. θα σημάνει την απαλλαγή της από τα σοσιαλιστικά συμπλέγματα τού παρελθόντος που την έχουν μετατρέψει σε ένα ερζάτς ΠΑΣΟΚ και ότι εάν και όταν «έλθει εν τη βασιλεία του» θα τολμήσει να πάρει κάποια από τα παραπάνω ή άλλα ανάλογα μέτρα, ώστε να βγούμε όσο γίνεται γρηγορότερα από το τέλμα τής σημερινής αλλοπρόσαλλης, ψευδοπροοδευτικής και κρυφοκομμουνιστικής οικονομικής αντίληψης τού ΣΥΡΙΖΑ που μας οδηγεί ολοταχώς εκτός Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου