ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση σε άρθρο

απάντηση-σε-άρθρο-133551

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τίτλο «Η αβάσταχτη βλαχιά του ΣΥΡΙΖΑ» λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον κ. Θανάση Κοντονίνα, την παρακάτω επιστολή:

«Στην έγκριτη εφημερίδα σας στις 22 Ιανουαρίου 2016 δημοσιεύσατε άρθρο του κ. Χ. Δημητρίου, Πληρεξούσιου Υπουργού Α επί τιμή με τίτλο «Η αβάσταχτη βλαχιά του ΣΥΡΙΖΑ». Από την αρχή θέλω να διαβεβαιώσω το αναγνωστικό κοινό ότι δεν έχωκαμία σχέση με τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας Πληρεξούσιος Υπουργός που θέλει να παράξει πολιτική, εισάγει πολιτικά επιχειρήματα και κάνει όποια πολιτική αντιπαράθεση πολιτισμένα, χωρίς να θίγει καμία κοινωνική ομάδα ανθρώπων, χωρίς ναθίξει κανένα σε προσωπικό επίπεδο.

Η ελληνική γραμματική έχει χιλιάδες λέξεις όπου ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί.

Ο υπογράφων την επιστολή έμαθε τα γράμματα νύχτα από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο, γιατί την ημέρα έπρεπε να βγάλει τον επιούσιο.

Εμαθα στην ιστορία πως οιΒλάχοι ήταν πρώτοι στα άρματα,στατάμα τα, στα γρόσια και στα γράμματα.

Οι Βλάχοι δώσανε το αίμα τους και τα γρόσια τους στην συνεισφορά για την οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας όπως ο Σίνας, ο Ζάππας, ο Αβέρωφ, ο Στουρνάρας και πολλοί άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, που αν τους απαριθμήσω δεν φτάνουν οι σελίδες της εφημερίδας.

Είμαι ένας δίγλωσσος Ελληνας Βλάχος από μάνα και πατέρα και βλαχόφωνος και τέτοιου είδους φτηνές πολιτικές προσβολές και ύβρεις δεν τις δέχομαι.

«Τις επιστρέφω» στον κ. Δημητρίου με την επισήμανση ότι είναι ανιστόρητος, αδιάβαστος και λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, χάνονται.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου