ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας της κ. Μορφογιάννη για τον σκελετωμένο σκύλο

επιστολή-διαμαρτυρίας-της-κ-μορφογιά-107967

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσα Μορφογιάννη:

«Μετά μεγάλης μου εκπλήξεως σήμερα 22/2/2018 διάβασα ένα δήθεν ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας στη σελίδα 6 που αναφέρεται σε κακοποίηση σκύλου στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου.

Με επίσης μεγαλύτερη έκπληξη διαπιστώνω ότι η εφημερίδα σας υιοθετεί και δημοσιεύει απόψεις ανώνυμων πολιτών χωρίς να απευθυνθεί στην υπηρεσία για διασταύρωση των δημοσιευμένων στοιχείων.

Και συγκεκριμένα:

  1. Η περισυλλογή στην οποία προέβη η υπηρεσία μας στις 18/1/2018 πραγματοποιήθηκε κατόπιν αστυνομικής καταγγελίας και αφορούσε 2 αδέσποτους σκύλους που φόβισαν τους περιοίκους σε κεντρική οδό της πόλης μας.
  2. Αναζητώντας τους αριθμούς ηλεκτρονικής σήμανσης των δύο σκύλων στην Ηλεκτρονική Αρχή Βάσης Δεδομένων Σήμανσης και Καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων ευρέθησαν οι ιδιοκτήτες των ζώων.
  3. Ο πρώτος σκύλος παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη και καταγγέλλοντα στο σημερινό δημοσίευμά σας την επόμενη ημέρα. Ο δεύτερος σκύλος, το ντόπερμαν, ανήκε σε διαφορετικό ιδιοκτήτη και η υπηρεσία απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο κατόπιν των στοιχείων που προέκυψαν. Στη συνέχεια, για διάφορους λόγους, μεταβίβασε την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου σκύλου, του ντόπερμαν, στο Δήμο Βόλου.

Μετά ταύτα σας ζητώ να προβείτε σε ανάκληση του δημοσιεύματος και παρακαλώ να δημοσιεύσετε την συγκεκριμένη επιστολή

Παρακαλώ να λάβω γνώση ποιος είναι ο συντάκτης του αναφερόμενου άρθρου, καθώς και τα στοιχεία του φερόμενου καταγγέλλοντος.

Σας υπενθυμίζω ότι τα στοιχεία της υπηρεσίας μας είναι στη διάθεσή σας και σας παρακαλώ να διασταυρώνεται τις απόψεις σας πριν προβείτε σε δημοσίευση παρόμοιων καταγγελιών.

Τέλος επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Απάντηση

Ισως σας διαφεύγει ότι η διοίκηση και η ενασχόληση με τα κοινά δεν περιορίζεται σε ενσταντανέ της αρεσκείας σας. Εχετε και πολίτες με διαφωνίες και ενστάσεις απέναντί σας. Και σε αυτούς, κάθε μέσο ενημέρωσης -και σίγουρα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ– έδινε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει βήμα.

Επί της ουσίας.

Ζητάτε ανάκληση του δημοσιεύματος, γιατί; Γράψατε τόσα και ούτε καν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε σε αυτό καθεαυτό το θέμα: πήρε ο ενδιαφερόμενος τον σκύλο σκελετωμένο;

Μιλάτε για «δήθεν ρεπορτάζ», γιατί; Δεν συνοδεύεται από στοιχεία και φωτογραφίες; Τι έπρεπε δηλαδή; Να σας φέρουμε στο γραφείο σας τον σκύλο μαζί με ζυγαριά;

Μιλάτε για υιοθέτηση απόψεων ανώνυμων πολιτών. Ανώνυμων για εσάς, επώνυμων για εμάς (τα στοιχεία του υπάρχουν στη διάθεση της εφημερίδας). Πού νομίζετε ότι βρήκαμε τις φωτογραφίες του σκύλου; Τις ζωγραφίσαμε;

Ζητάτε τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, ενώ ήδη ψάξατε στα βιβλία σας και απαντήσατε για την περίπτωσή του.

Τέλος, ζητάτε το όνομα του συντάκτη. Καλά δεν σας ενημέρωσε ποτέ κανείς ότι η εφημερίδα έχει καρεδάκι;

Πράξτε ό,τι νομίζετε, εν πάση περιπτώσει, κυρία Μορφογιάννη, και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ.

Βάσω Σαμακοβλή

διευθύντρια σύνταξης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου