ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Αγαπητοί συγχωριανοί τα συμπεράσματα δικά σας»

αγαπητοί-συγχωριανοί-τα-συμπεράσμα-106931

Της Αργυρούλας Αναγνώστου – Κατσιντέλια, προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας Συκής

Αν και μου είναι πολύ στενάχωρο, καθώς δεν το συνηθίζω και μέχρι σήμερα δεν έχω πράξει ποτέ κάτι ανάλογο, είμαι υποχρεωμένη να γνωρίσω στους κατοίκους του χωριού μας και μόνο σε αυτούς ότι, κάποιοι από την ανάληψη των καθηκόντων τους και έως αυτή τη στιγμή είναι τελείως αδιάφοροι και ανύπαρκτοι για τις υποχρεώσεις τους έναντι των κατοίκων του χωριού μας και περιορίζονται μόνο, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι «υπάρχουν», κατά καιρούς να προβαίνουν σε δημοσιεύσεις σχολίων – καταγγελιών εναντίων μου στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στον τοπικό τύπο.

Ειδικότερα ύστερα από την τελευταία ανάρτηση δύο τοπικών συμβούλων του χωριού μας σας αναφέρω, κάτι που όλοι εσείς γνωρίζετε, ότι καθημερινά «πασχίζοντας» για το καλό του χωριού μας, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων, «τρέχω» στην κυριολεξία προκειμένου να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το χωριό μας, το οποίο όχι κατά την άποψή μου αλλά κατά κοινή ομολογία ήταν εγκαταλειμμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σήμερα παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα. Όμως θέλω να σας διευκρινίσω, διότι πιθανόν να σας έχουν δημιουργήσει εσφαλμένη εντύπωση και να αναφερθώ στις αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Κοινότητάς μας, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Κοινοτήτων ο ρόλος του συμβουλίου είναι γνωμοδοτικός και προτείνει – αιτείται από τη δημοτική αρχή παρεμβάσεις ή έργα τα οποία θεωρεί ότι είναι απαραίτητα να γίνουν, προς την εξυπηρέτηση, την ασφάλεια αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού μας.

Η δημοτική αρχή στη συνέχεια με τις υπηρεσίες της και με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ενεργεί σχετικά. Έχοντας πιθανόν μπερδέψει τις αρμοδιότητες και παρακάμπτοντας την βασική αυτή διαδικασία, για την δημιουργία και μόνο εντυπώσεων οι «επιστολογράφοι» με κάθε ανάρτησή τους «απαιτούν» την πλήρη ενημέρωση τους από εμένα, για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το χωριό μας όπως λειτουργία λατομείων, υπόθεση «σταυρού», πρόοδος έργων ενταγμένων σε διάφορα προγράμματα κ.α..

H ενημέρωση αυτή φυσικά και θα γινόταν είτε προφορικά εφόσον τα συμβούλιά μας γινόταν δια ζώσης και όχι δια περιφοράς που γίνεται έως τώρα λόγω της πανδημίας, είτε με γραπτή απάντηση, με τη προϋπόθεση ότι προηγουμένως είχαν εισηγηθεί την συζήτηση αυτών των θεμάτων στην συνεδρίαση του συμβουλίου προκειμένου και εγώ ενημερωθώ από τον Δήμο για την πορεία τους και τους ενημερώσω και αυτούς. Όμως ουδέποτε έως τώρα έχουν εισηγηθεί σε συνεδριάσεις συμβουλίων οποιοδήποτε θέμα, ούτε επίσης έχουν καταθέσει προτάσεις για συμπλήρωση του τεχνικού προγράμματος που εισηγούμαι εφόσον ως ισχυρίζονται δεν τους καλύπτουν αυτά που εγώ προτείνω και έχουν και αυτοί προτάσεις που δεν εισακούγονται.

Προφανώς με αυτές τις κινήσεις θέλουν μόνο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και έχουν «αναγάγει» τον εαυτό τους σε δημοτικό σύμβουλο και άνω, (κάποιοι είχαν και αυτοανακηρυχθεί πρόεδροι ήδη από την προεκλογική περίοδο) λησμονώντας ότι η αρμοδιότητά τους είναι να ψηφίζουν σύμφωνα με την βούλησή τους τις εισηγήσεις της προέδρου του συμβουλίου, σε θέματα που έρχονται στο συμβούλιο προς ψήφιση και όχι να απαιτούν πρώτα τις μελέτες του έργου και μετά να ψηφίζουν, κάτι που έγινε στο τελευταίο συμβούλιο για τον μήνα Φεβρουάριο, όταν σε εισήγησή μου για αντικατάσταση των σιδεροσωλήνων, λόγω της διάβρωσης που έχουν υποστεί από την παλαιότητά τους, του δικτύου ύδρευσης από την «Γρανίτσα» μέχρι την δεξαμενή, αυτοί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για το χωριό μας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, με την αιτιολογία ότι ήθελαν πρώτα να δουν την τεχνική μελέτη, με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση. Ποια τεχνική μελέτη να δουν αφού δεν ψηφίζουν την πρόταση αντικατάστασης; Μεγάλη σύγχυση στο μυαλό τους.

Αγαπητοί συγχωριανοί τα συμπεράσματα δικά σας. Εμένα πάντα θα με βλέπετε στο δρόμο, θα ακούω τον καθένα σας και θα μεταφέρω τα αιτήματά σας και τους προβληματισμούς σας εκεί που πρέπει, γιατί μόνο από εσάς και από την αποδοχή σας που εισπράττω καθημερινά παίρνω δύναμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου