ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιώργος Λαμπράκης: Στρατηγικές επιλογές

γιώργος-λαμπράκης-στρατηγικές-επιλο-988138

Η επιμονή του πρωθυπουργού στην πολιτική σταθερότητα ώστε να μην υπάρξουν περιπέτειες στην οικονομία ήταν το βασικό του μήνυμα προς τους πολίτες, προκειμένου να δώσουν την πρωτιά στο κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές.

«Ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας», επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας καθαρές λύσεις. Παράλληλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους να αντιληφθούν τη σημασία των στιγμών, την κρισιμότητα της περιόδου, βάζοντας το δίλημμα «σταθερότητα ή ακυβερνησία και περιπέτειες».

Δύο ήταν τα βασικά σημεία στα οποία επικέντρωσε: Το πρώτο ήταν η επιμονή του στην οικονομία. Στις επιτυχίες της κυβέρνησής του τα προηγούμενα 4 χρόνια, αλλά και σε όσα θέλει να κάνει ενόψει της δεύτερης κυβερνητικής του θητείας. Αναφέρθηκε στις 12 φορές που αναβαθμίστηκε η οικονομία ώστε να βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Μιλώντας για τις δεσμεύεις που υλοποίησε στην οικονομία θέλησε να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στις αναγκαίες συγκρίσεις με την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε προς τον ελληνικό λαό ήταν η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι σχέσεις της με την Τουρκία. Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε δηλαδή το χαρτί των ελληνοτούρκικων και έβαλε το εξής δίλημμα στους πολίτες: «Ψηφίστε ΝΔ για να είναι θωρακισμένη η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και όχι ΣΥΡΙΖΑ για να μη μπούμε σε περιπέτειες».

Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τοποθετήθηκε ουσιαστικά στην ατζέντα που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, στα ζητήματα της Δημοκρατίας και στο σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» όπου επικέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και το γεγονός ότι κυρίως οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές είναι αποτέλεσμα και των σοβαρών ζητημάτων δημοκρατίας που έχουν τεθεί, όπως η υπόθεση των παρακολουθήσεων και ο ανεπαρκής κρατικός μηχανισμός, όπως αυτός φάνηκε ξεκάθαρα με την τραγωδία των Τεμπών.

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός επικέντρωσε στα σημεία όπου δείχνει να υπερτερεί η ΝΔ. Δηλαδή, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στη διαχείριση των κρίσεων, χωρίς να κάνει αναφορές στα αρνητικά σημεία της κυβέρνησης του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου