ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αποφασίζουν για κλιμάκωση οι αγρότες της Θεσσαλίας

αποφασίζουν-για-κλιμάκωση-οι-αγρότες-907233

Αύριο, Παρασκευή, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας

Νέο δυναμικό γύρο κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, στον απόηχο της κινητοποίησης της περασμένης Κυριακής, οπότε και τρακτέρ βγήκαν μαζικά σε πλατείες χωριών και σε κόμβους, με αγρότες και κτηνοτρόφους να διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνδέονται άμεσα με την επιβίωσή τους. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, Παρασκευή, σε πανθεσσαλική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σήμερα, Πέμπτη, στις 5:30 το απόγευμα, στον ΤΟΕΒ Φαρσάλων, θα συνεδριάζουν από κοινού αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσουν κάθοδο των τρακτέρ στην είσοδο της πόλης. Αντίστοιχη σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου και από τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να παρθούν το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, στις 6:30, στο πλαίσιο πανθεσσαλικής σύσκεψης που θα γίνει στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο αγροτικός κόσμος υποστηρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση. Μιλά για συνεχή μείωση και ξεκλήρισμα αγροτών και κτηνοτρόφων, για κοπάδια που σφάζονται, για δέντρα που κόβονται για καυσόξυλα, για καλλιτέργειες που παύουν να υφίστανται ή έχουν γίνει ασύμφορες εξαιτίας του κόστους παραγωγής και ζητά άμεση στήριξη, θέτοντας ζήτημα επιβίωσης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Συγκεκριμένα ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, ουσιαστική επιδότηση σε λιπάσματα, φάρμακα και ζωοτροφές, πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα και κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου