ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καταγγέλλει Αυγενάκη το ΠΑΣΟΚ και καλεί Μπουκώρο σε συζήτηση για την ΚΑΠ

καταγγέλλει-αυγενάκη-το-πασοκ-και-καλ-1057522

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καταγγέλλει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για μη αποδοχή της πρότασης βουλευτών του κόμματος για συζήτηση των προτάσεων που αφορούν την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., αλλά και για υπεκφυγή και μετάθεση ευθυνών. Επιπλέον πρότεινε ως πλέον κατάλληλο τόπο για την συζήτηση των προτάσεων που αφορούν την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με πρόεδρο τον Χρήστο Μπουκώρο, όπου θα αναλυθεί η προετοιμασία και οι θέσεις της κυβέρνησης, τα κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα κληθούν να συμβάλουν με τις απόψεις τους οι φορείς των αγροτών, καθώς και επιστημονικοί φορείς.

Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι: «Ο κ. Αυγενάκης, όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την πρόταση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παρά προσπάθησε μάλιστα να ευτελίσει την έννοια του σοβαρού και τεκμηριωμένου διαλόγου όπως απαιτεί το μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και υπεκφεύγει συστηματικά μεταθέτοντας της ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία του δικού της Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στους Πράσινους και Σοσιαλιστές του Ευρωκοινοβουλίου…

Επειδή η απουσία του στοιχειώδους διαλόγου, όπως έπραξε ο κ. Αυγενάκης, όταν μεταξύ άλλων κατέθεσε στις 26 Φεβρουαρίου μια σειρά προτάσεων χωρίς έστω μια υποτυπώδη διαβούλευση με τους φορείς, αποβαίνει τελικά σε βάρος των αγροτών, οι Βουλευτές καλούν τον Πρόεδρο να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., να προσκαλέσει τον κ. Αυγενάκη και τους αρμόδιους φορείς, ώστε πραγματικά να αποδειχθεί ότι η Βουλή και κυρίως η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο».

Την επιστολή υπογράφουν 8 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Λιακούλη Ευαγγελία – Γραμματέας Κ.Ο. Λάρισα, Κατρίνης Μιχάλης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ηλείας, Νικητιάδης Γεώργιος – Δωδεκάνησα, Πάνας Απόστολος, – Χαλκιδική, Παρασύρης Φραγκίσκος – Ηράκλειο, Χνάρης Εμμανουήλ – ΚΤΕ Αγροτικού – Ρέθυμνο, Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ – ΚΤΕ Περιβάλλοντος – Ανατολική Αττική, Σταρακά Χριστίνα – ΚΤΕ Αγροτικού – Αιτωλοακαρνανία.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με καθημερινές ενέργειες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και κυρίως στη Κοινωνία, προσπαθεί να δώσει τη θέση που αξίζει ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον αντιμετωπίζει ευκαιριακά, μόνο με όρους δικής της επικοινωνίας, αφήνοντας μετέωρους τελικά αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, ειδικά στο τόπο μας τη κατεστραμμένη Θεσσαλία. Η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε και αναδεικνύει ότι στην Ελλάδα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης καλλιεργήσιμης γης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεικνύει πολλά. Με προτάσεις και με σεβασμό στους θεσμούς αγωνιζόμαστε ώστε η ελληνική επαρχία να μη βιώσει χειρότερο μαρασμό» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου