ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναχωρούν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα (Βίντεο και Φωτό)

αναχωρούν-τα-τρακτέρ-από-το-σύνταγμα-β-1047316

Με κεντρικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τι θα φας;», οι αγρότες έκαναν ολονυχτία στο Σύνταγμα – Στα μπλόκα θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Λίγο πριν τις 11 σήμερα πρωί, οι αγρότες που διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος μετά το χθεσινό συλλαλητήριο, ξαναέβαλαν μπρος τα τρακτέρ τους. Παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, δίνοντας ραντεβού στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δείτε βίντεο με τα τρακτέρ που αναχωρούν:

Το κέντρο παραμένει αποκλεισμένο, καθώς η Βασ. Αμαλίας και τμήμα της Βασ. Σοφίας είναι κλειστές.

Κάποιοι, πιο σκληροπυρηνικοί, έριξαν στο τραπέζι την ιδέα να μείνουν τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όμως αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο σχεδιασμός και να αποχωρήσουν τμηματικά και συντεταγμένα, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

agrotes_anaxwrisi___8_
agrotes_anaxwrisi___7_
agrotes-syntagma-7
agrotes-syntagma-8
agrotes-syntagma-5
agrotes-syntagma-9
agrotes-syntagma-4
agrotes-syntagma-3
agrotes-syntagma-2

Στα μπλόκα, οι Έλληνες αγρότες, θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τους αποκλεισμούς δρόμων, ή θα υπάρξουν άλλες μορφές κινητοποίησης. Το μήνυμά τους εστάλη με την παρουσία περισσότερων από 8.000 αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων στο ειρηνικό συλλαλητήριο που έγινε χθες στο Σύνταγμα. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να δώσει κάτι επιπλέον, χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο, μέσο πίεσης που θα χρησιμοποιήσει προς τις Βρυξέλλες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου