ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά αγγούρι

γιατί-πρέπει-να-καταναλώνουμε-καθημε-644161

Η κατανάλωση αυτού του πράσινου λαχανικού λειτουργεί ως αποτοξίνωση για τον οργανισμό και βοηθά στην αποβολή τοξίνων από κατανάλωση λιπαρών ή ζάχαρης

Τα αγγούρια είναι από τα πιο σημαντικά καλλιεργούμενα λαχανικά στον κόσμο και θεωρούνται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη γενική μας υγεία. Παράλληλα το αγγούρι συγκαταλέγεται στις σούπερ τροφές. Γιατί πρέπει να το καταναλώνουμε καθημερινά:

Ενυδατώνει το σώμα
Ακόμα και αν είμαστε απασχολημένοι και δεν πίνουμε αρκετό νερό το αγγούρι είναι πολύ δροσερό καθώς η αποτεελίεται από 90% νερό και θα μπορούσε να αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό την απώλεια υγρών.

Καταπολεμά τη θερμότητα του σώματος
Το αγγούρι ανακουφίζει από τις καούρες του σώματος και του στομάχου. Είναι αποδεδειγμένο ότι εκτός από πολλές βιταμίνες βοηθά στην ανακούφιση του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα.

Αποβάλλει τις τοξίνες
Η κατανάλωση αυτού του πράσινου λαχανικού λειτουργεί ως αποτοξίνωση για τον οργανισμό και βοηθά στην αποβολή τοξίνων από κατανάλωση λιπαρών ή ζάχαρης. Επίσης είναι γνωστό ότι μπορεί με φυσικό τρόπο να διαλύσει τις πέτρες στα νεφρά.

Αναπληρώνει καθημερινά βιταμίνες Τα αγγούρια έχουν τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μέσα σε μια μέρα . Περιέχουν βιταμίνη Β και C, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνουν ενέργεια. Ενα σούπερ ποτό για λαμπερή επιδερμίδα και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο χυμός από αγγούρι, σπανάκι και καρότο.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου