ΥΓΕΙΑ

Καβγάς μεταξύ Άδωνι – δημοσιογράφων για τα γενόσημα

καβγάς-μεταξύ-άδωνι-δημοσιογράφων-γ-681789

Σε έντονο διαπληκτισμό με τους δημοσιογράφους κατέληξε η συνέντευξη Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη για τα γενόσημα.

Ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι θα δώσει κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, ότι θα πρέπει η χρήση τους να φθάσει το 60% και ότι θα προσπαθήσει να μειωθεί η τιμή στα γενόσημα. Όπως εξήγησε, «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρουσιάσουμε σχέδιο νόμου για την πολιτική στο φάρμακο».

Εν συνεχεία, ανακοινώσε ότι από αύριο τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα συνεργασίας της αρχιεπισκοπής, του ΙΣΑ και των φαρμακοβιομηχάνων, το οποίο εξασφαλίζει την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η δωρεάν ιατρική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας (health voucher και θα καλύπτει και τα φαρμακευτικά (συνολικά θα διατεθούν 900.00 φάρμακα). Ήδη, εξήγησε, έχουν εξεταστεί 30.000 ανασφάλιστοι, ενώ το πρόγραμμα θα είναι σε πλήρη από τον Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 και καλύπτονται μόνο για ιατρικές εξετάσεις.

«Έχετε καταντήσει σαν τον γκρινιάρη στα Στρουμφάκια»!

Οι ιατρικοί συντάκτες τσακώθηκαν με τον υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, ισχυριζόμενοι ότι το μέτρο είχε ανακοινωθεί και παλιά και δεν εφαρμόστηκε και πως υπήρχε εμπλοκή με τον ΕΟΦ και τα φάρμακα.

Ο καυγάς ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και τους δημοσιογράφους, με τον κ. Γεωργιάδη να παρεμαίινει και να τους αποκαλεί… γκρινιάρηδες!

«Μόνο γκρινιάζετε, σαν τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια, και δεν κοιτάτε τα θετικά σημεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, με τους δημοσιογράφους να εκνευρίζονται και να αντιδρούν έντονα!

Το λόγο πήρε και ο κ. Πατούλης ο οποίος υποστήριξε ότι το μέτρο θα πετύχει και τόνισε ότι «παλιά δεν είχαμε στήριξη»

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου