ΥΓΕΙΑ

8-10 ποτήρια νερό την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα

8-10-ποτήρια-νερό-την-ημέρα-τον-γιατρό-τον-769549

Χωρίς φαγητό μπορούμε να ζήσουμε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, χωρίς νερό όμως μόνο μερικές ημέρες. Το νερό είναι συστατικό όλων των κυττάρων του σώματος και κατέχει το 60-70% του ανθρώπινου σώματος.

Το ποσοστό είναι υψηλότερο στους άνδρες από τις γυναίκες διότι οι άνδρες έχουν συνήθως περισσότερους μυϊκούς ιστούς από τις γυναίκες. Το νερό περιέχεται στους μυς σε μεγαλύτερη αναλογία παρά στο λιπώδη ιστό. Η περιεκτικότητα σε νερό είναι η πιο υψηλή στα νεογέννητα (75%) και ελαττώνεται με την ηλικία.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ιωάννα Βασιλακοπούλου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πάτρα -Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Το νερό στο σώμα χωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες-ενδοκυτταρικό και εξωκυτταρικό. Το ενδοκυτταρικό υγρό είναι νερό μέσα στα κύτταρα και φθάνει το 45% του όλου σωματικού βάρους. Το εξωκυτταρικό υγρό είναι νερό έξω από τα κύτταρα και φθάνει το 20% του όλου βάρους του σώματος.

Οι καλύτερες πηγές του είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σούπες και τα επιδόρπια με βάση το νερό.

1. Κάνει καλό στο δέρμα.
2. Χορταίνει- και μάλιστα χωρίς θερμίδες.
3. Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό.
4. Αντικαθιστά τα υγρά του οργανισμού που χάνονται με την εφίδρωση.
5. Ενεργοποιεί τα νεφρά, τα οποία με τη σειρά τους αποβάλλουν τις τοξίνες που ελευθερώνονται με τη διάσπαση των λιπών.
6. Αποτοξινώνει τον οργανισμό και χαρίζει σφριγηλό νεανικό σώμα χωρίς κυτταρίτιδα.
7. Περιέχει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο).

Το χλώριο προστίθενται στο πόσιμο νερό με σκοπό να θανατώνονται οι βλαπτικοί μικροοργανισμοί ,που πιθανόν να περιέχονται σε αυτό .Υπάρχουν όμως αντιρρήσεις από το σύλλογο των διατροφολόγων γι αυτή την πρακτική γιατί : 1) το χλώριο έχει ιδιαίτερη χημική συγγένεια με πολλά ανόργανα στοιχεία ή άλλα χημικά παράγωγα και πολύ εύκολα αντιδρά με αυτά για να σχηματίσει ενώσεις 2)Το χλώριο στο πόσιμο νερό καταστρέφει τη βιταμίνη Ε και 3)Το χλώριο καταστρέφει σημαντικό τμήμα της εντερικής χλωρίδας που είναι απαραίτητη για την φυσιολογική πέψη . Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού .

Αν έχετε δυσκοιλιότητα, μην αμελείτε να πίνετε πρωί ένα με δυο ποτήρια γεμάτα νερό. Τοποθετήστε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στο γραφείο σας ή στο χώρο εργασίας σας πίνοντας το γουλιά-γουλιά.
Τουλάχιστον 1 με 1 ½ λίτρο την ημέρα / 6 με 8 ποτήρια ημερησίως.

Μην ξεχνάτε ότι στην πρόσληψη νερού συμβάλλουν: το ημίπαχο γάλα και γιαούρτι, ο ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, οι χυμοί, τα φρούτα, το τσάι, τα ροφήματα (π.χ. κρόκος κοζάνης )και τα λαχανικά, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νερό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου