ΥΓΕΙΑ

Όταν η έγκυος έχει ιστορικό επιλόχειου κατάθλιψης

όταν-η-έγκυος-έχει-ιστορικό-επιλόχειο-20431

Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί και λόγω της πρώτης μου εμπειρίας με την επιλόχειο κατάθλιψη, ζω υπό το καθεστώς του φόβου μιας επανάληψης. Η σκέψη και μόνο με καταρρακώνει.

Η εμπειρία με την κατάθλιψη ναι μεν καθιστά πιο πιθανή την νέα εμφάνισή της στο μέλλον, ωστόσο αν επεξεργαστείτε τους λόγους για τους οποίους την βιώσατε αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου απέναντι στο πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην πρόληψη μιας επιλόχειου υποτροπής, όπως: η ύπαρξη και η συνοχή του υποστηρικτικού σας πλαισίου που σας περιβάλλει, η επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματα που εγείρει ο μητρικός ρόλος και οι συναφείς συμβολικές αλλαγές που συνάδουν με αυτόν, ένα πλήρες καθημερινό πρόγραμμα με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, η συνεχόμενη πίστη ότι αξίζετε και η υπέρβαση των φόβων σας.

Μία σειρά συνεδριών ψυχοθεραπείας με ψυχολόγο μπορεί να σας βοηθήσει στο να οργανώσετε πιο αποτελεσματικά νοητικούς και συμπεριφορικούς τρόπους διαχείρισης των συναισθηματικών σας διακυμάνσεων και να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας χωρίς φόβο.

ygeia.tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου