ΥΓΕΙΑ

Αντιμετωπίστε τις ουλές και τις δυσάρεστες συνέπειές τους!

αντιμετωπίστε-τις-ουλές-και-τις-δυσάρ-27808

Η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον μια ουλή στο σώμα τους και για τους περισσότερους αποτελεί μεγάλο πρόβλημα! Οι ουλές μπορεί να μας προκαλούν αμηχανία, και να έχουν αρνητική επίπτωση στην αυτοπεποίθησή μας.

Το δέρμα λειτουργεί ως φραγμός έναντι των περιβαλλοντικών κινδύνων, μετά όμως από έναν τραυματισμό η προστατευτική λειτουργία του δέρματος καταστρέφεται. Ο κύριος στόχος της θεραπείας των τραυμάτων είναι η ταχεία επούλωση του τραύματος και μια λειτουργική και αισθητικά ικανοποιητική ουλή.

Πολλές φορές όμως, σαν αποτέλεσμα της επούλωσης προκύπτει ένα χηλοειδές ή μια υπερτροφική ουλή, που είναι ουσιαστικά ανώμαλη ανταπόκριση του τραύματος και εμφανίζεται σε άτομα με προδιάθεση.

Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι καμία ουλή δεν μπορεί ποτέ να αφαιρεθεί πλήρως. Όλες οι ουλές είναι μόνιμες, αν και μπορεί να εξασθενήσουν φυσιολογικά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, μπορούμε και πρέπει να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους!

Τα ζητήματα αισθητικής είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ασθενείς ζητούν την ιατρική παρέμβαση. Παρόλα αυτά, οι υπερτροφικές ουλές και τα χηλοειδή μπορεί να προκαλούν και λειτουργικά προβλήματα καθώς είναι ευαίσθητα στην επαφή, επώδυνα, κνησμώδη και προκαλούν αίσθημα καύσου.

Οι υπάρχουσες θεραπείες είναι δυσάρεστες και καθόλου φιλικές προς τον καταναλωτή και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις περιστάσεις.

Μέθοδοι για την αντιμετώπιση των υπερτροφικών ουλών και των χηλοειδών, μπορεί να είναι η ακτινοβολία, οι ενέσεις κορτιζόνης, η κρυοθεραπεία, ή εμπορικά σκευάσματα, τα οποία είτε διαλύουν τοπικά τον ουλώδη ιστό-χωρίς να τον εξαφανίζουν-είτε συμβάλλουν στην γρηγορότερη επούλωση μέσω ενυδάτωσης-χωρίς να εξασφαλίζουν ότι δεν θα προκύψει υπερτροφία.

Ωστόσο οι διεθνείς κλινικές συστάσεις καταλήγουν στη χρήση σιλικόνης για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των υπερτροφικών ουλών και των χηλοειδών.

Ο μηχανισμός δράσης της σιλικόνης στην πρόληψη και αντιμετώπιση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών βασίζεται σε δύο παράγοντες: α) Στην στεγανοποίηση της ανώριμης επιδερμίδας και β) Στην προαγωγή της φυσιολογικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Είναι γνωστό πως μετά από ένα τραυματισμό ολικού πάχους η απώλεια νερού από την επιδερμίδα αυξάνεται. Σε 1 έως 2 εβδομάδες μετά από τραυματισμό, η επούλωση έχει ολοκληρωθεί, αλλά η κεράτινη στιβάδα είναι ανώριμη και επιτρέπει σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα απώλεια ύδατος.

Η αφυδάτωση της κεράτινης στοιβάδας διεγείρει τη διαδικασία της επούλωσης που έχει σαν αποτέλεσμα οι ινοβλάστες του δέρματος να συνθέτουν και να απελευθερώνουν κολλαγόνο.

Πολλές φορές όμως υπάρχει υπερβολική παραγωγή κολλαγόνου!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία υπερτροφικών ουλών ή χηλοειδών!

Η θεραπεία της πρόληψης/αντιμετώπισης ουλής με τζελ ή/και φύλλα σιλικόνης αποκαθιστά τη λειτουργία φραγμού της κερατίνης στιβάδας, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα.

Μετά από 2 έως 3 μήνες της θεραπείας με τζελ ή/και φύλλα σιλικόνης, η εναπόθεση του κολλαγόνου έχει ομαλοποιηθεί, και δεν υπάρχει υπερτροφική ουλή.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μόνιμα αποτελέσματα επιλέξτε από το φαρμακείο μια ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη σειρά προϊόντων με βάση τη σιλικόνη!

Μια ολοκληρωμένη σειρά, με εξειδικευμένους κωδικούς προϊόντος, σας δίνει τη δυνατότητα να εξαφανίσετε μια ουλή όπου κι αν βρίσκεται στο σώμα σας. Χρησιμοποιήστε από αυτή την εξειδικευμένη σειρά, το Gel για την ουλή που έχετε στο πρόσωπο, το λαιμό ή το ντεκολτέ σας. Για ουλή που βρίσκεται στο σώμα σας σε περιοχή που καλύπτεται από ρούχα είναι πολύ πρακτικό το φύλλο σιλικόνης Silicone Sheet Fabric, το οποίο είναι καλυμμένο από τη μία του πλευρά με μια πολύ λεπτή, μεταξένιας υφής γάζα και είναι ιδανικό για καισαρική τομή, μαστεκτομή κλπ. Τέλος για μια ουλή στο σώμα αλλά σε σημείο που είναι ακάλυπτο από ρούχα, πχ ουλή από έγκαυμα στην γάμπα το καλοκαίρι προτιμήστε το Silicone Sheet Clear για μια πιο «διακριτική» θεραπεία.

Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και οικονομική καθώς αρκεί πολύ μικρή ποσότητα από το Gel για να καλύψει την ουλή, ενώ τα φύλλα σιλικόνης Silicone Sheet Fabric και Clear μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά μέχρι και έξι εβδομάδες αρκεί να πλένονται μια φορά την ημέρα.

Αναζητήστε σήμερα την εξειδικευμένη σειρά με τους παραπάνω τρεις κωδικούς στα φαρμακεία!

www.dermatix.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου