ΔΙΕΘΝΗ

Εχασε τα δόντια του από τα πολλά αναψυκτικά

εχασε-τα-δόντια-του-από-τα-πολλά-αναψυκ-31007

Οι γιατροί αφαίρεσαν όσα δόντια είχαν απομείνει και έβαλαν μασέλα σε 25χρονο, καθώς η οδοντοστοιχία του είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την υπερκατανάλωση αναψυκτικών.

Οπως γράφει η Μέιλ, ο Αυστραλός Γουίλιαμ Κένγουελ αδιαφορούσε επί χρόνια για τις προειδοποιήσεις των οδοντιάτρων και συνέχιζε να πίνει μανιωδώς αναψυκτικά, με ρυθμό που έφτανε μέχρι και τα 8 λίτρα ημερησίως. «Δεν είμαι και λάτρης του νερού, δουλεύω στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η πρόσβαση στα αναψυκτικά είναι συνεχής», σχολιάζει ο ίδιος.

Οταν αρχισε η φθορά στα δόντια του, ο οργανισμός του αντιμετώπισε την δηλητηρίαση από τις ουσίες που καταπίνουμε φυσιολογικά με το σάλιο μας, μέχρι που αρρώστησε. Τότε ήταν που οι γιατροί, βλέποντας την κατάσταση, του πρότειναν να αφαιρέσει πλήρως τα χαλασμένα δόντια και όχι μόνο, για να βάλει τεχνητή οδοντοστοιχία.

Πλέον, η περίπτωσή του χρησιμοποιείται από τους ειδικούς σε όλη την Αυστραλία ως αντικείμενο μελέτης της καταναλωτικής συμπεριφοράς των νέων και των επιπτώσεων της υπερκατανάλωσης στην υγεία.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου