ΥΓΕΙΑ

Απολαύστε 4 γλυκά που νικούν το χρόνο

απολαύστε-4-γλυκά-που-νικούν-το-χρόνο-61277

Όταν πρόκειται να απολαύσουμε κάποιο γλυκό συνήθως έχουμε ενοχές γιατί φορτώνουμε τον οργανισμό μας με άχρηστες θερμίδες. Τα παρακάτω γλυκά όμως δεν είναι μόνο λάιτ, αλλά και αντιγηραντικά.

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Έχει μόνο 50 θερμίδες η μερίδα και αποτελεί μια πολύ καλή λύση, αν θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό χωρίς να παχύνετε. Τα σταφύλια περιέχουν σημαντικές ποσότητες καροτενίων, αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του οργανισμού.

Ψητά μήλα με κανέλα

Τα μήλα έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που σημαίνει ότι έχουν και αυτά την ιδιότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα ψητά μήλα όμως, έχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες σε σχέση με τα ωμά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Σε μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι με το ψήσιμο υπήρξε αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των μήλων.

Μους κακάο

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία από τη φθορά του χρόνου.

Επίσης βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος καθώς και την ενυδάτωση του.

Μια πρόσφατη μελέτη μάλιστα από ερευνητές του Harvard συνδέει την κατανάλωση κακάο με μειωμένη πίεση του αίματος, βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων καθώς και βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης. Το κακάο περιέχει επίσης σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο.

Μπορείτε να το βρείτε ακόμη στις σοκολάτες, να το πιείτε σαν ρόφημα ή να πασπαλίστε λίγο σε ένα μπολ με αμύγδαλα.

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι είναι η ιδανική λύση για σας που προσέχετε τη διατροφή σας και θέλετε να αντικαταστήσετε τα ανθυγιεινά γλυκά με μια πιο υγιεινή επιλογή. Το γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη D, καθώς και πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας. Μια μερίδα γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή καλίου, ριβοφλαβίνης, ιωδίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου, και βιταμινών Β5 και Β12. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με φρούτα και λίγο μέλι, πολλαπλασιάζετε τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρει και έχετε δημιουργήσει εύκολα ένα υγιεινό γλυκό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου