ΥΓΕΙΑ

Τα σπαράγγια κρατούν μακριά τον πονοκέφαλο

τα-σπαράγγια-κρατούν-μακριά-τον-πονοκ-61932
Για όσους σχεδιάζουν ένα πρωτοχρονιάτικο γλέντι μέχρι πρωίας μία είναι η συμβουλή των ειδικών: Φάτε σπαράγγια λίγες ώρες πριν ξεφαντώσετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και δεν πρόκειται να υποφέρετε από πονοκέφαλο επειδή "το τσούξατε" λιγάκι παραπάνω.
Τα σπαράγγια είναι τα κατάλληλο αλλά και πιο ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό πρωτοχρονιάτικο έδεσμα, γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική ταμπλόιντ “Daily Mail” επικαλούμενη έρευνα Νοτιοκορεατών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα θρεπτικά αυτά λαχανικά εξαλείφουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου .
Tο Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων έδωσε την δημοσιότητα τα πορίσματα έρευνας που διενήργησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών και του Πανεπιστημίου Jeju της Νοτίου Κορέα. Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα τα έρευνας, τα αμινοξέα και τα μέταλλα που εμπεριέχονται σε εκχύλισμα σπαραγγιών ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο που οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά και προστατεύουν τα κύτταρα του ήπατος από τις τοξίνες.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Μπι Γιου Κιμ, οι βιολογικές λειτουργίες του σπαραγγιού, μπορεί να συμβάλλουν στην άμβλυνση του πονοκεφάλου λόγω αλκοόλ και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα.
Υπενθυμίζεται ότι, τα σπαράγγια καταναλώνονται ευρέως σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται ως φυτικό φάρμακο λόγω των αντικαρκινικών, αντιμυκητιασικών, αντιφλεγμονωδών και διουρητικών ιδιοτήτων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου