ΥΓΕΙΑ

H κρίση “φέρνει” διαβήτη

h-κρίση-φέρνει-διαβήτη-105656
Παχυσαρκία και διαβήτη προκαλεί η οικονομική κρίση. Οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις δεν έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές τροφές, όπως το ψάρι. Ακολουθούν διατροφή πλούσια σε κρέας, γαλακτοκομικά και λιπαρά και καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ. Δύο στους πέντε είναι παχύσαρκοι και το 22% πάσχουν από διαβήτη.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, οι οποίοι μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.000 ηλικιωμένων κατοίκων της νησιωτικής χώρας.
Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για αλλαγή της διατροφικής μας συμπεριφοράς προς το χειρότερο. Με άριστα το «10» στην υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, ο πληθυσμός που ελέγχθηκε δεν ξεπέρασε σε βαθμολογία το «4».
Η κρίση οδηγεί και σε υποβάθμιση της διατροφής των παιδιών. Οι διαβητολόγοι σημείωσαν ότι σε περιόδους κρίσης «πληρώνουν» αυξημένο τίμημα όσοι βρίσκονται σε εμβρυική ή βρεφική ηλικία.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι οι μισοί Ελληνες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ πρόβλημα υπερβάλλοντος σωματικού βάρους έχουν οι δύο στους πέντε μαθητές Δημοτικού.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου