ΥΓΕΙΑ

Είσαι καραφλός; Θα πας μπροστά!

είσαι-καραφλός-θα-πας-μπροστά-168130
Κι όμως! Η φαλάκρα αποτελεί για τους άντρες που θέλουν αναρριχηθούν επαγγελματικά μεγάλο προτέρημα, υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστήμιου της Πενσιλβάνια, Wharton School, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η “Wall Street Journal”.
Οι άντρες με ξυρισμένο κεφάλι δείχνουν πιο αρρενωποί, ισχυροί και μάλιστα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν επιτελικές θέσεις από τους μακρυμάλληδες, επισημαίνει η αμερικανική μελέτη, προσθέτει ωστόσο, ότι η λύση για να αναγνωριστούν οι κόποι σας στον επαγγελματικό τομέα δεν είναι να μιμηθείτε τον …Κότζακ.
«Το άτριχο κεφάλι «κόβει» χρόνια, κατά συνέπεια σε δείχνει μικρότερο και άρα σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης , λέκτορας του Πανεπιστήμιου της Πενσιλβάνια , Αλμπερτ Μάνες. Ενδεικτικά παραδείγματα, ο Μπεν Μπερνάνκι , επικεφαλής της FED και ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ.
Ο Αμερικανός καθηγητής στη διάρκεια της έρευνας έδειξε σε εθελοντές φωτογραφίες 344 ανδρών σε δύο εκδοχές: στην πρώτη οι άντρες είχαν μαλλιά και στην δεύτερη με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας έγιναν… γλόμποι. Και στα τρία τεστ, οι εθελοντές δήλωσαν ότι οι άντρες με τα ξυρισμένα κεφάλια έδειχναν πιο ισχυροί.

Για να πραγματοποιήσει αυτή την έρευνα ο Μάνες εμπνεύστηκε από διάσημους φαλακρούς άντρες του Χόλυγουντ που είχαν ανακηρυχθεί οι πιο σέξι στον πλανήτη όπως ο Μπρους Ουίλις και ο Σων Κόνερι.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου