ΥΓΕΙΑ

Αυξομειώσεις βάρους: Πόσο κακό μπορούν να μας κάνουν;

αυξομειώσεις-βάρους-πόσο-κακό-μπορού-184571

Το «σύνδρομο του γιο-γιο» και όλα όσα φέρνει μαζί του.

Πέρυσι το καλοκαίρι, κι αφού έπειτα από αυστηρή δίαιτα είχατε φθάσει στο επιθυμητό σας βάρος, φιλοδωρήσατε τον εαυτό σας με ένα καυτό μπικίνι για τη θάλασσα. Στη συνέχεια, η δουλειά σας έγινε πιο αγχωτική, είχατε πρόβλημα στο να βρείτε ελεύθερο χρόνο να γυμναστείτε και πήγατε διακοπές σε ένα ξενοδοχείο, all inclusive, με μπουφέδες 100 μέτρων, ή απλά δεν αφήσατε ταβέρνα για ταβέρνα στο κυκλαδίτικο νησί που επιλέξατε ως τόπο φυγής.
Πλέον, όταν πάτε να δοκιμάσετε το φόρεμα που πήρατε πριν 1 μήνα για το γάμο της φίλης σας, θα διαπιστώσετε ότι ο μόνος τρόπος για να κλείσει είναι να αρχίσετε άμεσα δίαιτα, και μάλιστα αυστηρή, μπας και μέχρι τον ερχόμενο μήνα σας κάνει.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν Αμερικανοί ερευνητές στην δημοσιότητα, περίπου το 54% των Αμερικανών προσπαθεί να χάσει βάρος με κάποιο τρόπο. Αλλά οι προσπάθειές τους, όπως και των περισσότερων από εμάς, δε διαρκούν πολύ.
Οι περισσότεροι από εμάς θα ανακτήσουμε σχεδόν όλο τα βάρος που χάσαμε, σύμφωνα με την έρευνα, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ξεκινάμε κάποια καινούργια δίαιτα περίπου 4 φορές το χρόνο!
Έχουμε την λανθασμένη νοοτροπία ότι η δίαιτα είναι κάτι που πρέπει να φέρουμε σε πέρας και να ξεμπερδεύουμε με αυτό, αλλά η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί την πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής, που θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα.
Η επανειλημμένες δίαιτες-αστραπή, αυξάνουν τις μεταβολικές ορμόνες, όπως την ινσουλίνη, καθώς και τα επίπεδα των οιστρογόνων. Αυτές οι αλλαγές προκαλούν την αύξηση βάρους γύρω από τη μέση σας, όπου έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται και με αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, και καρδιακές παθήσεις.

Τέλος, εκτός από την υγεία σας, η αυτοπεποίθηση σας δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα, διότι όσες περισσότερες φορές περάσετε από αυτό το σκαμπανέβασμα, τόσο λιγότερο πιστεύετε πως μπορείτε να ξεφύγετε.

queen.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου