ΥΓΕΙΑ

Τοις μετρητοίς αναλώσιμα στα νοσοκομεία, από Δευτέρα

τοις-μετρητοίς-αναλώσιμα-στα-νοσοκομ-188683
Με μετρητά μόνο θα παραδίδουν αναλώσιμα υλικά στα Νοσοκομεία από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, προανήγγηλαν οι προμηθευτές, λόγω της παρατεταμένης αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι επιχειρήσεις.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ομόφωνα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εταιριών αναλωσίμου υλικού που είναι μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Συλλόγου, η απόφαση αυτή είναι αναγκαστική, ως φυσική συνέπεια της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την τραγική συρρίκνωση του κλάδου, τόσο στον αριθμό όσο και στην ανύπαρκτη ρευστότητα των εταιρειών.
Την οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος, την αποδίδει στην:
υπαγωγή των Νοσοκομειακών ομολόγων στο PSI που αναγκαστικά αποδέχθηκαν οι εταιρείες για την αποπληρωμή των οφειλών ετών 2007-2009,
απαγόρευση εξόφλησης των εταιρειών που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση των ομολόγων βάσει του «αυθαίρετου» άρθρου 41 του Νόμου 4058/2012,
υπερβολική καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλών 2010 – 2011- 2012 και στην
παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα.
Επιπλέον, οι εταιρείες αναλωσίμου υλικού αποφάσισαν να διακόψουν παντελώς από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 σε οκτώ νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα, μέχρι την πλήρη εξόφληση των μέχρι σήμερα οφειλών τους προς τα μέλη του Συλλόγου.
Τα οκτώ νοσοκομεία είναι τα εξής: Ευαγγελισμός, , Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Αγ. Όλγα, Νοσοκομεία Ρόδου και Καλαμάτας και Πανεπιστημιακά Αλεξανδρούπολης και «Αττικόν».

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου