ΥΓΕΙΑ

Νέο αντιμικροβιακό σπρέι

νέο-αντιμικροβιακό-σπρέι-191141

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε για τα αντισηπτικά μαντηλάκια και υγρά τα οποία μάλιστα έκαναν θραύση μετά την τελευταία πανδημία -σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- της νέας γρίπης.

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Case Medical Centers παρουσίασαν πρόσφατα στο Διεπιστημονικό Συνέδριο Αντιμικροβιακών Παραγόντων και Χημειοθεραπείας (ICAAC) ένα νέο αντιμικροβιακό προϊόν.

Πρόκειται για ένα σπρέι (ονομάζεται Halo) με αντισηπτικές ιδιότητες που σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του 99,9% των παθογόνων μικροβίων που βρίσκονται στον αέρα και μεταδίδονται μέσω των σταγονιδίων του αέρα.

Το αντιμικροβιακό σπρέι θεωρείται ότι προστατεύει από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης που μεταδίδονται μέσω των σταγονιδίων του αέρα. Το προϊόν έχει δοκιμαστεί εργαστηριακά σε καλλιέργειες κυττάρων κατά στελεχών του ιού της γρίπης H1N1, αλλά και σε ανθρώπους.

Διαπιστώθηκε ότι τρεις ψεκασμοί με το σπρέι στο στόμα καταστρέφουν τα αερομεταφερόμενα μικρόβια που μπορεί να εισέλθουν στο αναπνευστικό σύστημα για τις επόμενες έξι ώρες ακόμη και αν εκείνοι που έκαναν τον ψεκασμό καταναλώνουν φαγητό ή υγρά. Το εν λόγω σπρέι ήδη διατίθεται σε φαρμακεία του εξωτερικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου