ΥΓΕΙΑ

«Έξυπνο» βραχιόλι για ασφαλή ηλιοθεραπεία

έξυπνο-βραχιόλι-για-ασφαλή-ηλιοθερ-214281

Ασφαλή έκθεση στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο υπόσχεται ένα «έξυπνο» βραχιόλι μιας χρήσης που ανέπτυξαν Σουηδοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το εύχρηστο αξεσουάρ μετρά την υπεριώδη ακτινοβολία και, ανάλογα με τα επίπεδα που καταγράφει, αλλάζει χρώμα, ειδοποιώντας τον κάτοχό του για το πότε μπορεί να εκτεθεί με ασφάλεια στον ήλιο. Όταν η ακτινοβολία UV βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, το βραχιόλι είναι κίτρινο, ενώ, όταν εκείνη σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα, το βραχιόλι γίνεται ροζ.

Πίσω από την αλλαγή του χρώματος κρύβεται ένας παράγοντας απελευθέρωσης οξέων, ο οποίος μετρά την ακτινοβολία και μια βαφή που αντιδρά στα επίπεδα του pH. Ο παράγοντας αποσυντίθεται χάρη στο ηλιακό φως, οδηγώντας στη γρήγορη αλλαγή του χρώματος του βραχιολιού.

Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία Intellego Technologies, το βραχιόλι ηλιοθεραπείας πρόκειται να διατεθεί στην αγορά σε διαφορετικούς τύπους, ώστε να καλύπτει όλες τις κατηγορίες δέρματος. Για παράδειγμα, το βραχιόλι που προορίζεται για κάποιον με ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα θα αλλάζει χρώμα ταχύτερα από ό,τι το βραχιόλι ενός μελαχρινού ατόμου.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η τιμή του καλοκαιρινού hi-tech αξεσουάρ προστασίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσιτή, καθώς πρόκειται για ένα βραχιόλι μιας χρήσης.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου