Τροφές που προκαλούν δυσανεξία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-07, 14:12:28
Τροφές που προκαλούν δυσανεξία

Τροφική Δυσανεξία (δηλαδή η μη ανεκτικότητα τροφίμων) χαρακτηρίζεται γενικά κάθε ανώμαλη αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα, το οποίο προκαλείται με την κατανάλωση κάποιας τροφής ή συστατικού της ή ως πρόσθετης ουσίας σε άλλο τρόφιμο και ειδικότερα στην αδυναμία κατανάλωσης, απορρόφησης, αφομοίωσης και μεταβολισμού της από τον οργανισμό.

Η αντίδραση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση διαφόρων αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού (αντισωμάτων, λευκοκυττάρων κ.λ.π.) για να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει αυτήν την τροφή, επειδή τη θεωρεί και την αντιμετωπίζει ως "εχθρική" και "βλαβερή" για τον ίδιο τον οργανισμό μας.

Η δυσανεξία μπορεί να είναι η βαθύτερη αιτία που σας προκαλεί πονοκεφάλους, φούσκωμα, άσμθα, κούραση, ιγμορίτιδα και άλλες πολλές παθήσεις οι οποίες φαινομενικά δεν συνδέονται με τίποτε συγκεκριμένο στην καθημερινότητά σας.

Υπάρχουν διάφορα τεστ τα οποία μποορύν να αποκαλύψουν ποιές είναι οι τροφές οι οποίες μπορούν να σας προκαλέουν δυσανεξία.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=