ΥΓΕΙΑ

Ευεργετικό και για την υγεία μας

ευεργετικό-και-για-την-υγεία-μας-221896

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε έρευνα που υποδεικνύει το μασάζ ως τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τους μυικούς πόνους και τις φλεγμονές. Τα οφέλη, όμως, του μασάζ επεκτείνονται και πέρα από την ανακούφιση από τον πόνο. Φυσικά, οι αγχολυτικές του ιδιότητες είανι γνωστές εδώ και δεκαετίες, αλλά ολοένα και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν ότι το μασάζ, σε τακτική βάση οφελεί τον οργανισμό μας και σε άλλους τομείς. Ακολουθούν μερικά αναπάντεχα, θετικά για την υγεία του οργανισμού αποτελέσματα:

1) Καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης

Για τους ίδιους λόγους, για τους οποίους ένα δεκάλεπτο μασάζ μας χαλαρώνει, αυτό μπορεί να μας χαρίσει και ανακούφιση από το στρες και την κατάθλιψη. Η διαδικασία μειώνει τα επίπεδα της -υπεύθυνης για το στρες- ορμόνης κορτιζόλης, και συντελεί στην καλύτερη διάθεση και, σε πολλές περιπτώσεις, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμα, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, τον νευροδιαβιβαστών, δηλαδή, που είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

2) Βελτίωση του ύπνου

Εάν σας έχει πάρει ποτέ ο ύπνος στο κρεβάτι που σας κάνουν μασάζ, ξέρετε ήδη ότι η διαδικασία συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας. Αριθμός ερευνών έχουν βρει την σύνδεση μεταξύ μασάζ και των σημάτων του εγκεφάλου που ευθύνονται για τον βαθύ, ξεκούραστο ύπνο.

3) Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού

Αριθμός ερευνών δείχνει ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με τακτικό μασάζ του σώματός μας, έχει την τάση να γίνεται πιο ισχυρό. Μάλιστα, σε μία από τις έρευνες που διεξήχθη το 2010, τα αποτελέσματα κάνουν λόγο για αύξηση των λευκών αιμοσφαιριών του αίματος, που είανι υπεύθυνα για την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά αρρώστιες και μικρόβια.

4) Ενίσχυση ρυθμών λειτουργίας του εγκεφάλου

Θέλετε να δώσετε μία ώθηση στους ρυθμούς του εγκεφάλου σας; Σε έρευνα του 1996 αποδείχθηκε ότι οι ενήλικες που, καθισμένοι στην καρέκλα τους, είχαν απολαύσει ένα 15λεπτο μασάζ, ήταν σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από αυτούς που δεν είχαν την ίδια εμπειρία, και κατάφεραν να λύσουν πιο σύντομα περίπλοκα προβλήματα μαθηματικών.

5) Ανακούφιση από τους πόνους της χημειοθεραπείας

Εξαιτίας και κάποιων από τα ωφέλη που κατονομάσαμε παραπάνω, το μασάζ μπορεί να βελτιώσει την ζωή και των ασθενών με καρκίνο, αφού δεν είναι λίγες οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι αυτό ανακουφίζει από την εξάντληση, τους πόνους, το άγχος, την κατάθλιψη και τη ναυτία- συμπτώματα που απαντώνται, πολύ συχνά, σε όσους κάνουν χημειοθεραπεία

queen.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου