ΥΓΕΙΑ

Ανακούφιση από το κάψιμο μετά την ηλιοθεραπεία

ανακούφιση-από-το-κάψιμο-μετά-την-ηλιο-242115

Τα πρώτα μπάνια τα έχουμε σιγά σιγά αρχίσει, όπως και την πολύωρη ηλιοθεραπεία. Και ενώ είμαστε περήφανες για το μαύρισμα που αρχίζουμε να αποκτούμε, το «τράβηγμα» στην επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο, μας προβληματίζει λίγο. Κανένα πρόβλημα. 3 προϊόντα που έχουμε στο σπίτι μας, θα μας βοηθήσουν να ανακουφίσουμε την επιδερμίδα μας.

Προϊόν Νο1: Μαγειρική σόδαΕίναι η λύση στο τσούξιμο μετά την ηλιοθεραπεία. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Για μεγάλες επιφάνειες όπως η πλάτη ή τα πόδια, αδειάζουμε μισό φλιτζάνι σόδα στην μπανιέρα και βυθιζόμαστε για 10 λεπτά περίπου. Εάν το κάψιμο είναι τοπικό (στους ώμους για παράδειγμα), ανακατεύουμε λίγη σόδα με παγωμένο νερό και απλώνουμε με απαλές κινήσεις με ένα σφουγγάρι.

Προϊόν Νο2: ΧαμομήλιΔιώχνει το «τράβηγμα», μετά την ηλιοθεραπεία. Βουτάμε μερικά φακελάκια χαμομήλι σε ζεστό νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. (Το νερό δεν μας χρειάζεται. Το πετάμε.) Βάζουμε τα φακελάκια στα σημεία που νιώθουμε το τράβηγμα, για πέντε λεπτά. Η ανακούφιση είναι άμεση.

Προϊόν Νο3: Αloe veraΑνακουφίζει από το κάψιμο. Βάζουμε στην κατάψυξη ένα ολόκληρο φύλλο αλόης. Μετά από λίγο, αφαιρούμε το πάνω μέρος και το υπόλοιπο, το βάζουμε ακριβώς πάνω στο κάψιμο. Κάνει καλύτερη δουλειά και από ακριβές κρέμες του εμπορίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου