ΥΓΕΙΑ

Η ηλιοθεραπεία αυξάνει τη λίμπιντο στους άνδρες

η-ηλιοθεραπεία-αυξάνει-τη-λίμπιντο-στ-249399

Η ηλιοθεραπεία αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, σύμφωνα με Αυστριακούς ερευνητές. Ηλιοθεραπεία-αυτό είναι το διεγερτικό της φύσης για τους άνδρες, όπως προκύπτει από νέα έρευνα ευρωπαίων επιστημόνων.

Αυστριακοί ερευνητές επισημαίνουν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης- της βασικής ανδρικής ορμόνης που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία-στους άνδρες αυξάνονται ανάλογα με την ποσότητα βιταμίνης D που διαθέτουν. Η βιταμίνη D, με τη σειρά της, παράγεται κυρίως από την έκθεσή τους στον ήλιο.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Graz της Αυστρίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που έχουν τουλάχιστον 30 νανογραμμάρια βιταμίνης D ανά χιλιοστόλιτρο αίματος, έχουν περισσότερη ποσότητα τεστοστερόνης από εκείνους που δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης.

«Οι άνδρες που διασφαλίζουν ότι το σώμα τους έχει επάρκεια βιταμίνης D, κάνουν καλό για τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους και για τη λίμπιντό τους, μεταξύ άλλων», επισήμανε ο Αντ Μπραντ, ερευνητής από το ινστιτούτο Sunlight Research, της Ολλανδίας.

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της βιταμίνης D αρχίζουν να περιορίζονται από τον Οκτώβριο και φτάνουν στο κατώτατο επίπεδό τους τον Μάρτιο, εξαιτίας της αδύναμης ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου