ΥΓΕΙΑ

10 τροφές για το δέρμα σου

10-τροφές-για-το-δέρμα-σου-253276

Θέλεις το δέρμα σου να είναι λαμπερό? Δεν φθάνει να το καθαρίζεις εξωτερικά. Είναι καθρέφτης της υγείας σου. Καθάρισε και τον οργανισμό σου για να το αποκτήσεις.

1. Νερό

Το καθαρό δέρμα ξεκινάει από μέσα σου και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κρατάς καθαρό τον οργανισμό σου από το νερό. Πιες όσο περισσότερο μπορείς.

2. Κόκκινο σταφύλι

Τα κόκκινα σταφύλια, αλλά και τα κουκούτσια του έχουν φυσικά αντιοξειδωτικά που γιατρεύουν τις φλεγμονές του δέρματος. Καθώς είναι και φυσικό αντισταμινικό θα σε βοηθήσει σε περίπτωση που έχεις αλλεργίες.

3. Ρύζι ολικής άλεσης

Ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε πως τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υγεία του δέρματος. Καθώς λοιπόν, οι υδατάνθρακες ανεβάζουν αυτά τα επίπεδα καλό θα ήταν να καταναλώνεις προϊόντα ολικής άλεσης ώστε να παραμένουν χαμηλά. Τόσο το μαύρο ρύζι όσο και τα μαύρα μακαρόνια δεν έχουν μεγάλη διαφορά στη γεύση με τα κανονικά και είναι και πολύ πιο υγιεινά. Η βιταμίνη Ε που περιέχουν τονώνει τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου.

4. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία σημαντική πηγή βιταμίνης Ε το οποίο τονώνει τη ζωντάνια και τη λάμψη της επιδερμίδας . Το αβοκάντο περιέχει και αρκετή βιταμίνη C, η οποία έχει καταπραϋντική ιδιότητα. Επιπλέον έχει αποδειχτεί πως το αβοκάντο έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

5. Φινόκιο

Mπορεί να μην είμαστε πάρα πολύ συνηθισμένες στη χρήση του στην κουζίνα αλλά μετά τα reality μαγειρικής έχουμε καταλάβει πόσο πολύ το χρησιμοποιούν οι chefs. Το φινόκιο εκτός του ότι βοηθάει στην πέψη και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και τοξινών δρα καταλυτικά για το δέρμα. Μπορείς να το βρεις και σε μορφή τσαγιού.

6. ΜένταΗ μέντα καταπραΰνει και ηρεμεί τις εξάρσεις του δέρματος γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά καταπραϋντικά στοιχεία της ακμής. Εκτός από τη χρήση της στο φαγητό μπορείς να την καταναλώσεις και σε τσάι. Προσοχή στις υπερβολές γιατί διεγείρει το νευρικό σύστημα.

7. ΣκόρδοΤο σκόρδο είναι μία από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές. Μετά την πέψη του, όταν έρχεται σε επαφή με το αίμα έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει πολλά βλαβερά βακτήρια τα οποία μπορεί να είναι υπεύθυνα για ατέλειες του δέρματος.

8. ΠαντζάριαΤα παντζάρια έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το δέρμα. Επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμίνης Ε τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία για την υγεία της επιδερμίδας.

9. ΜπρόκολοΤο μπρόκολο είναι αυτό που ονομάζουμε super τροφή για το δέρμα. Περιέχει βιταμίνη Α, Β, C, E και K που προσφέρουν φως στην επιδερμίδα. Ενώ τα λιπαρά οξέα που βρίσκει κανείς στο μπρόκολο βοηθάει την ανάπλαση του δέρματος.

10. ΑγκινάρεςΟι αγκινάρες είναι ένα ινώδες λαχανικό το οποίο έχει αποδειχθεί πως βοηθάει στην βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται σε πολλές καλλυντικές κρέμες ως βασικό συστατικό Τυχαίο? Δε νομίζω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου