ΓΥΝΑΙΚΑ

Mafaldine με ψητά κολοκυθάκια

mafaldine-με-ψητά-κολοκυθάκια-273891

Ενα από τα πιο σημαντικά λαχανικά

του καλοκαιριού είναι τα κολοκύθια.

Περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Β12 ,υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Καθαρά εποχιακό

λαχανικό με πολύ γλυκιά γεύση και αρκετή υγρασία, το βρίσκουμε σε πολλές μορφές

όπως σαλάτα, μέσα σε ζυμαρικά, ως πρώτο πιάτο και ως μια από τις πιο

εξαιρετικές γαρνιτούρες. Δεν χρειάζεται μεγάλη ταλαιπωρία στο μαγείρεμα τους

γιατί αλλιώς διαλύονται και σίγουρα δεν γίνονται ευχάριστα στη γεύση. Κάτι το

οποίο ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι τα κολοκύθια ταιριάζουν απόλυτα με τους

ξηρούς καρπούς. Εμείς σήμερα θα τα δούμε σε συνδυασμό με ζυμαρικό, ένα πέστο

καρυδιού και φρέσκια ντομάτα. Για να κάνουμε τη συνταγή μας ακόμη πιο ελκυστική

θα χρησιμοποιήσουμε ένα ζυμαρικό λιγότερο γνωστό τα MAFALDINE και το

λαχανικό μας θα το περάσουμε από τη σχάρα.

Υλικά:

1/2 ΚΙΛΟ MAFALDINE

½ ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

½ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

100 ΓΡΑΜ. ΚΑΡΥΔΙ

70 ΓΡΑΜ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΟΥΔΙ

20 ΓΡΑΜ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

2-3 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

1 ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Παρασκευή:

Κόβουμε το κολοκύθι σε

λεπτές φέτες κατά μήκος ,το λαδώνουμε

και το ψήνουμε στη σχάρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 9 λεπτά. Μέσα στο

γουδί τοποθετούμε το καρύδι ,το μισό

ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα, τα φύλλα του βασιλικού ,το σκόρδο και τα πολτοποιούμε

(καλό θα είναι όχι εντελώς). Σε ένα τηγάνι προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και

τη καυτερή πιπεριά. Σωτάρω , ρίχνω τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, αφήνω

να πάρει μια βράση και γυρίζω μέσα τα ζυμαρικά. Ενσωματώνω τα κολοκύθια και

σερβίρω σε βαθύ πιάτο. Περιχύνω με το πέστο του καρυδιού και καρέ ανθότυρου από

πάνω. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε βγάλτε τη φλούδα της ντομάτας και περάστε τη

από καυτό λάδι. Βάλτε τη ντεκόρ πάνω στα ζυμαρικά σας.

Συμβουλή: Όταν ένα πιάτο θέλετε

να γίνει ελαφρύ όλα τα μέρη που το απαρτίζουν θα πρέπει να το υποστηρίζουν.

Δηλαδή ψήνουμε τα κολοκύθια στη σχάρα, το τυρί μας είναι ανθότυρο και ένα

τουλάχιστον συστατικό είναι ωμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου