ΥΓΕΙΑ

Εύκολο και λαχταριστό σνίτσελ στο φούρνο

εύκολο-και-λαχταριστό-σνίτσελ-στο-φού-299598

Μπορεί να έχετε συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, σας διαβεβαιώνουμε όμως πως ψήνοντάς τα στον φούρνο όχι μόνο κάνετε τον ίδιο χρόνο με το τηγάνι, αλλά κυρίως έχετε ένα άκρως πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Τα σνίτσελ που σας προτείνουμε είναι ελαφριά και πεντανόστιμα και σας παίρνουν μόνο μισή ώρα να τα ετοιμάσετε. Ότι ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή, για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά4 χοιρινά σνίτσελ μετρίου μεγέθους2 αυγά½ φλυτζάνι γάλαμουστάρδαφρυγανιάτυρί τριμμένοελαιόλαδο

Εκτέλεση1. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτετε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί.2. Βάζετε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και τα περιχύνετε το μείγμα.3. Βουτάτε τα σνίτσελ στην φρυγανιά.4. Απλώνετε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω του τα σνίτσελ, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν.5. Βάζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου και ψήνετε στους 200 C για μισή ώρα. Μόλις δείτε πως έχουν πάρει το σωστό χρώμα, είναι έτοιμα.

Tip: αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, ετοιμάστε ένα μείγμα από τυρί, μουστάρδα και μαγιονέζα, ή με ότι απέμεινε από το αρχικό σας μείγμα, και βάλτε το πάνω στα σνίτσελ στο γκριλ για 5 λεπτά. Θα προσθέσουν έξτρα γεύση στο κουρκούτι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου