Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-05, 17:00:01
Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα   τα επικαιροποιημένα εμβόλια

 

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να πάρουν έγκριση τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού για την μετάλλαξη Όμικρον και τα οποία θα προστατεύουν από βαριά νόσηση αλλά και από μόλυνση, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα εμβόλια αυτά τα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5 οι οποίες κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια».

Σε ερώτηση για το εάν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Οσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός είπε πως «το κύμα κορωνοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και του Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση».

Επεσήμανε ακόμη ότι «από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικά φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=