ΥΓΕΙΑ

Πώς θ’ αποκτήσετε κοιλιακούς (τρώγοντας)

πώς-θ-αποκτήσετε-κοιλιακούς-τρώγοντ-306123

Το μυστικό για οποιοδήποτε σώμα σαν κι αυτό δεν είναι η άσκηση αλλά ο συνδυασμός της με τη σωστή διατροφή Τα 6 pack χτίζονται στην κουζίνα όχι στο γυμναστήριο. Ακολουθούν 5 συμβουλές διατροφής για πιο καλούς κοιλιακούς.

Αν έχεις καταφέρει να πείσεις τον εαυτό σου ότι η κοιλίτσα είναι sexy και οι γυναίκες εξιτάρονται στο θέαμά της αλλά και στην προοπτική να ξαποσταίνουν το κεφαλάκι τους πάνω της, μπράβο σου, είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αν πάλι ανήκεις στους φυσιολογικούς ανθρώπους, που πασχίζουν για αυτό το 6pack που θα τους ανεβάσει επίπεδο στα μάτια των καλλίπυγων κορασίδων που θα κάνουν τα μπάνια τους στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, τότε διάβασε προσεκτικά, γιατί κοιλιακοί δε σημαίνει μόνο ροκανίσματα, μπαίνει και η διατροφή στο παιχνίδι.

5 μυστικά που δε θ’ αφήσουν τον κόπο σου στα γυμναστήρια να πάει χαμένος:

1.Πες ναι στις φυτικές ίνες. Οι ίνες, που είναι ουσιαστικά το ωφέλιμο μέρος των φρούτων, των λαχανικών και των δημητριακών ολικής άλεσης δρουν σα σφουγγάρι και σε συνδυασμό με το νερό, επιταχύνουν την πέψη. Επιπλέον είναι χορταστικές, προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού πιο άμεσα και με λιγότερο φαγητό. Τώρα την άνοιξη, δοκίμασε φράουλες και αρακά, που είναι στα καλύτερά τους αλλά και ξηρούς καρπούς (ανάλατους) και φασόλια.2.Πιες νερό. Πολύ νερό. Μπορεί παροδικά να φουσκώσει την κοιλιά σου αλλά μακροπρόθεσμα απομακρύνει το νάτριο από το σώμα σου και ρίχνει την κοιλιά.3.Φάε ψάρι. Τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3, πέρα από τις άλλες ευεργετικές δράσεις που έχουν στον οργανισμό σου, μειώνουν τον λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς. Πώς θα φανούν οι κοιλιακοί αν δε φύγει το μαξιλαράκι που τους κρύβει;4.Μην εμπιστεύεσαι τα sugar-free προϊόντα. Πράγματι δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά είναι γεμάτα από αλκοόλες ζάχαρης, που ισορροπούν τη γεύση αλλά προκαλούν φούσκωμα και κοιλιακή δυσφορία.5.Και τέλος η πραγματική πρόκληση αυτής της λίστας: κόψε το ποτό (και άμα το πετύχεις πες και σ’ εμάς το κόλπο). Γιατί το αλκοόλ παχαίνει; Κατ’ αρχάς πρόκειται για παντελώς κενές θερμίδες, δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν. Στη διαδικασία τώρα της πέψης, το ήπαρ είναι απασχολημένο σε πρώτη φάση να διασπά το αλκοόλ -και όχι το λίπος- με αποτέλεσμα η περίσσεια των θερμίδων από το αλκοόλ να μετατρέπεται σε λίπος, πριν προλάβει να διασπαστεί. Το «κόψε» φαίνεται και σ’ εμάς βουνό, οπότε, σκέψου τουλάχιστον να το περιορίσεις και να προτιμάς κόκκινο κρασί, που είναι αν μη τι άλλο αντιοξειδωτικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου