ΥΓΕΙΑ

Αν πίνετε σκέτο καφέ πρέπει να σταματήσετε αμέσως – Δείτε τον λόγο

αν-πίνετε-σκέτο-καφέ-πρέπει-να-σταματή-897376

Ο καφές είναι αναγκαίος για πολλούς ανθρώπους. Ειδικότερα για όσους η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να τον πίνουν σκέτο.

Ο λόγος;

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 2015, όσοι πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου.

Εξάλλου, ο καφές διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους διασπώντας τα λιπαρά οξέα.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει ορισμένους, καθώς διαπίστωσαν ότι ο μέτριος έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία, σε σχέση με τον σκέτο.

Χαρακτηριστικά, μια κουταλιά ζάχαρη μπορεί να μειώσει ακόμα και 30% τις πιθανότητες θανάτου, σε σχέση με όσους προτιμούν τον σκέτο καφέ.

Επίσης, μπορεί ο καφές να έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου δεν πρέπει όμως να τον πίνουμε με άδειο στομάχι ή να αντικαθιστούμε το πρωινό μόνο με καφέ, καθώς έτσι στερούμε από το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Μπορεί δηλαδή να πάρουμε προσωρινά την ενέργεια που θέλουμε, αυτή όμως θα εξαφανιστεί απότομα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση του καφέ.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιέχει θερμίδες, πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν το σώμα να επιτελέσει τις λειτουργίες του.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου