Τα Μαρούλια (Lactuca sativa)

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-25, 12:20:37
 Τα Μαρούλια (Lactuca sativa)

Το Μαρούλι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται από την αρχαιότητα στις περιοχές της Μεσογείου.Τα φύλλα του είναι υψηλό σε φυτικές ίνες, βοηθαει στην αναιμία και γενική αδυναμία, ειναι διουρητικό, συνιστάται σε όσους έχουν αϋπνία ή ακόμη και να θεραπεύσει την ήπια βρογχίτιδα.

Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιεχει είναι:

Βιταμίνη Α (προστατεύει από τον καρκίνο του αναπνευστικού και του εντέρου σύστημα) και κάλιο. Το πράσινο φυλλο είναι επίσης μια μέτρια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.Βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό,και αυτη η ιδιοτητα του το καθιστά ιδανικό για διουρητικά για δίαιτες απώλειας βάρους.

Θρεπτικές Πληροφορίες        ανα 100gΕνέργεια                              13 kcal / 56 kJΥδατάνθρακες                           2,32 gΠρωτεΐνης                                 1,29 gΧοληστερόλη                          0,00 mgΦυτικές ίνες                                    1 gΒιταμίνης Β6                             0,05 mg Κάλιο                                         257 mgΑσβέστιο                                     32 mgΦωσφόρος                                  23 mgΜαγνησιο                                    13 mg Ψευδάργυρος                           0,17 mgΑσκορβικο οξυ                              8 mg Χαλκος                                    0,023 mgΜαγγάνιο                                0,133 mgΝατριο                                           5 mg

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=