ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα ενίσχυσης της σεξουαλικής λειτουργίας- Επικίνδυνο για την υγεία

εοφ-προειδοποίηση-για-συμπλήρωμα-ενί-901135

Ο ΕΟΦ προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν συμπλήρωμα διατροφής για την «ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας», καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Πρόκειται για το προϊόν «Thaigrex Force» και έπειτα από ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές ο Οργανισμός προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην το αγοράζουν, ούτε να το χρησιμοποιούν.

Το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με τον Οργανισμό, προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα, διαδικτυακά.

Εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη, τονίζει ο ΕΟΦ.

Για αυτό τον λόγο ο Οργανισμός καλεί τους καταναλωτές να είναι σε επαγρύπνηση, προκειμένου σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους αυτό το προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Πηγή: lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου