ΤΟΠΙΚΑ

Πισωγύρισμα με νέα αύξηση νοσηλειών ~ Άνοιξε ξανά δεύτερη κλινική κορονοϊόυ στο Νοσοκομείο Βόλου

πισωγύρισμα-με-νέα-αύξηση-νοσηλειών-ά-93467

Επιβάρυνση ασθενών από την Ομικρον 2 – Σε αναμμένα κάρβουνα οι γιατροί, φοβούνται νέο κύμα νοσηρότητας – Εννέα νέες εισαγωγές σε μία ημέρα

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, μετά την νέα αύξηση νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο.

Σε μία μόλις ημέρα έγιναν εννέα νέες εισαγωγές ασθενών, που νοσούν από κορονοϊό και αντιμετωπίζουν βαριά συμπτωματολογία, με αποτέλεσμα να χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αύξηση νοσηρότητας οφείλεται καθαρά στην υποπαραλλαγή Ομικρον 2, που καταγράφεται σε ποσοστό 75% των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται ο έντονος βήχας και ο πυρετός, ο οποίος, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, δεν αποκλείεται να προκαλέσει λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η αύξηση των νοσηλευομένων οδήγησε χθες στην απόφαση να επαναλειτουργήσει δεύτερη κλινική κορονοϊού στο Νοσοκομείου Βόλου. Ο χθεσινός «πρωινός» καφές για γιατρούς και νοσηλευτές ήταν «πικρός». Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία τέθηκαν σε συναγερμό. Επρεπε να επαναπροσδιοριστούν οι βάρδιες και οι εφημερίες.

Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο εβδομάδες που η Α’ Παθολογική Κλινική επέστρεψε στην κανονικότητα και από χθες δεσμεύτηκαν εκ νέου κλίνες για να λειτουργήσει η δεύτερη κλινική κορονοϊού στον πέμπτο όροφο.

Ετσι, από σήμερα τα πιο σοβαρά περιστατικά ασθενών με κορονοϊό θα νοσηλεύονται στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου. Τα ελαφρύτερα θα μεταφέρονται για νοσηλεία στον πέμπτο όροφο, δίπλα ακριβώς από την Α’ Παθολογική Κλινική.

Συνολικά χθες νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς με covid, ενώ δύο άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ κορονοϊού.

Η έκρηξη κρουσμάτων της παραλλαγής Ομικρον στη Μαγνησία έφερε αύξηση των νοσηλειών στο Νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο ανοίγει ξανά τη δεύτερη κλινική covid για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλειών που προκύπτουν.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, που καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ καθημερινά, είναι ιδιαίτερα υψηλός. Χθες, ο Οργανισμός ανακοίνωσε 513 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 40 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Παράλληλα 121 κρούσματα έδειξαν τα χθεσινά τα rapid tests στη Μαγνησία.

Στη Σκιάθο, σε συνολικό αριθμό 70 δειγμάτων καταγράφηκαν 13 θετικά κρούσματα σε 4 άντρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη, ενώ στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 454 δειγμάτων καταγράφηκαν 63 θετικά κρούσματα σε 26 άντρες και 37 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ σε σύνολο 281 δειγμάτων καταγράφηκαν 32 θετικά κρούσματα σε 19 άντρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη, ενώ στην ΠΕ Μαγνησίας όπου έγιναν 162 έλεγχοι καταγράφηκαν 12 μολύνσεις σε 4 άντρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Τέλος, στην Αγριά, σε συνολικό αριθμό 35 δειγμάτων, καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε άντρα 41 ετών.

Οι σημερινοί δωρεάν έλεγχοι

Σήμερα Παρασκευή οι δωρεάν έλεγχοι για κορονοϊό στη Μαγνησία από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία:

  • 08.30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου
  • 08:30 έως τις 15:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο
  • 09:00-έως τις 14:30 μαζική δειγματοληψία στον Αλμυρό, απέναντι από το Κέντρο Υγείας
  • 08:30 έως τις 15:00 μαζική δειγματοληψία και στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου