ΤΟΠΙΚΑ

Ανταλλαγή απόψεων των επαγγελματιών υγείας των μονάδων Αλτσχάιμερ Βόλου και Λάρισας

ανταλλαγή-απόψεων-των-επαγγελματιών-101352

Συνάντηση με τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάιμερ πραγματοποίησαν, οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, με μονάδες των ΟΤΑ.

H ομάδα του προγράμματος διασύνδεσης συναντήθηκε με την νευρολόγο Ευαγγελία Πανταζή, την νευροψυχολόγο Ελλη Ζούπα και την κοινωνική λειτουργό Μαρία Τζιάρτα με σκοπό την ενημέρωση, υποστήριξη και συνεργασία των δυο δομών και την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα ψυχικής υγείας, ειδικότερα για την άνοια-Αλτσχάιμερ.

H ομάδα του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες υγείας του προγράμματος διασύνδεσης σχετικά με τους στόχους και τις υπηρεσίες του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον συντονισμό και τη συνεργασία των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε πάσχοντες από άνοια-Αλτσχάιμερ με τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων των Ο.Τ.Α, καθώς επίσης την ενημέρωση και Υποστήριξη επαγγελματιών υγείας των Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η. στην πρόληψη και ανίχνευση των διαταραχών άνοιας και στην φροντίδα των πασχόντων από άνοια-Αλτσχάιμερ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, θα συνταχθεί μητρώο ωφελούμενων το οποίο θα περιλαμβάνει με τη σύμφωνη γνώμη τους (ή των φροντιστών τους), τη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, ώστε να δημιουργηθεί βάση δεδομένων με την εξέλιξη της πορείας της υγείας τους, την αποστολή μηνυμάτων για υπενθύμιση ραντεβού ή/και επανελέγχου κ.α.

Σημειώνεται πως το Νέο Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους δωρεάν και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid19.

Το Ειδικό Κέντρο Ημέρας για Αλτσχάιμερ της εταιρείας Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (ΕΣΠΑ 2014-2020) λειτουργεί ως μονάδα ημι-ημερήσιας παραμονής και θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με άνοια τύπου Αλτσχάιμερ ή και άλλων συναφών διαταραχών, καθώς και στήριξης των οικογενειών τους. Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου στελεχώνεται από νευρολόγους, νοσηλευτή, ψυχολόγους, λογοθεραπευτή, γυμναστή, κοινωνικό λειτουργό, διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνεργάζονται για να υποστηρίξουν ολιστικά ένα μεγάλο εύρος αναγκών. Παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 ή στο email:[email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου