ΥΓΕΙΑ

Πώς επηρεάζουν τα δόντια τα ισοτονικά ποτά;

πώς-επηρεάζουν-τα-δόντια-τα-ισοτονικά-331208

Τα αθλητικά ποτά χρησιμοποιούνται για να καλύψουν οι αθλητές ή οι αθλούμενοι, γενικά, τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάθηκαν από τον ιδρώτα. Η κατανάλωση υγρών πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα του αθλητή πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την άσκηση ή τον αγώνα.

Μελέτη που έγινε το 2007 με θέμα «Γενική Οδοντιατρική» εξέτασε τα επίπεδα οξύτητας πέντε δημοφιλών ποτών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ισοτονικά ποτά είχαν την ισχυρότερη πιθανότητα διάβρωσης της αδαμαντίνης. Η δημοτικότητα των ενεργειακών ποτών είναι σε άνοδο, ειδικά μεταξύ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων. Τα δόντια τους είναι πιο επιρρεπή στα οξέα που βρίσκονται σε μη αλκοολούχα ποτά εξαιτίας της πορώδους ποιότητας του σμάλτου των ανώριμων δοντιών τους.

Ως αποτέλεσμα, η διάβρωση των δοντιών είναι πιο συχνή σε αυτές τις ηλικίες. Τα ενεργειακά ποτά έχουν σαν συνέπεια να συρρικνώνονται τα περλέ λευκά δόντια και να δημιουργούνται κίτρινα σημάδια πάνω σε αυτά.

• Τα αθλητικά ποτά περιέχουν συνήθως κιτρικό οξύ. Όλα τα οξέα έχουν διαβρωτικές ιδιότητες, αλλά η μέθοδος της κατανάλωσης θα καθορίσει αν τα οξέα θα επηρεάσουν ή όχι τα δόντια μας.• Πιείτε το ισοτονικό ποτό με καλαμάκι, έχοντάς το στο πίσω μέρος του στόματος, έτσι ώστε το υγρό να μην έρχεται σε επαφή με τα δόντια.• Ξεπλύνετε το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση αυτών των ποτών.• Περιορίστε την πρόσληψη των ενεργειακών ποτών.• Διατηρώντας τα ποτά αυτά σε ψυγεία, μειώνεται η διαβρωτική ιδιότητα του οξέος, αφού η δυνατότητα διάλυσής του εξαρτάται από τη θερμοκρασία.

Πηγή: diatrofi.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου