Ψυχοθεραπεία κατά των εξάψεων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-19, 08:45:48
Ψυχοθεραπεία κατά των εξάψεων

 Μια απόλυτα ασφαλής εναλλακτική λύση για την ορμονοθεραπεία φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τις ενοχλήσεις, τις εξάψεις και τις εφιδρώσεις της κλιμακτηρίου. Μερικές συνεδρίες συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας, είτε σε ομάδα είτε ατομικά, μπορεί να ανακουφίσουν πολλές γυναίκες από τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές από το King’s College London επιστράτευσαν 140 γυναίκες που είχαν εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις τουλάχιστον 10 φορές την εβδομάδα για μια περίοδο ενός μήνα ή περισσότερο. Χώρισαν τις γυναίκες τυχαία σε εκείνες που έκαναν ψυχοθεραπεία σε ομάδα, ατομικά, καθώς και σε όσες δεν ακολουθούσαν κάποια θεραπεία. Οι ομαδικές συναντήσεις γίνονταν τέσσερις φορές το μήνα, οι ατομική θεραπεία περιελάμβανε μια συνάντηση, μια τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό, καθώς και τη χρήση βιβλίων και CD.

Μετά από 6 εβδομάδες, το 65% των γυναικών που ήταν σε ομάδα, καθώς και το 73% όσων έκαναν ατομική θεραπεία, σημείωσαν αισθητή μείωση στην ένταση των εξάψεών τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες που δεν ακολουθούσαν θεραπεία ήταν 21%. Μετά από 6 μήνες, τα οφέλη της ομαδικής και της ατομικής θεραπείας ήταν ακόμη ορατά, αλλά μέχρι τότε είχε σημειώσει βελτίωση και το 30% των γυναικών που δεν ακολουθούσαν αγωγή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Menopause».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=