ΥΓΕΙΑ

Σύσφιγξη προσώπου χωρίς νυστέρι

σύσφιγξη-προσώπου-χωρίς-νυστέρι-342632

Μεσοθεραπεία, ραδιοσυχνότητες, μικρορεύματα, αλλά και σπιτικά πίλινγκ και γυμναστική των μυών: οι καινούριες μη επεμβατικές μέθοδοι υπόσχονται νεανική επιδερμίδα χωρίς να καταφύγετε στον πλαστικό χειρουργό.

Η χαλάρωση του δέρματος συμβαίνει φυσιολογικά καθώς μεγαλώνουμε. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης χαλαρώνουν και το δέρμα παύει να είναι το ίδιο σφιχτό. Η έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή, αλλά και η έλλειψη ύπνου, επιδεινώνουν το πρόβλημα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:

1) Δοκιμάστε μεσοθεραπεία: Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Ευγενία Τσαγκρώνη, τα βασικά συστατικά που ο γιατρός εγχέει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος στην ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ο συσφιγκτικός παράγοντας DMAE, το υαλουρονικό οξύ, το συνένζυμο Q10, το οργανικό πυρίτιο, αλλά και οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C. Για τις τρεις πρώτες συνεδρίες η θεραπεία γίνεται ανά δύο εβδομάδες και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται σαν συντήρηση. Το κόστος καθεμίας ξεκινά από € 100-€ 120.

2) Εφαρμόστε ραδιοσυχνότητες: Μια από τις νεότερες εφαρμογές που πραγματοποιούνται για τη χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου, αλλά και στην κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς είναι οι νέας γενιάς μονοπολικές ραδιοσυχνότητες (CoaxMed). Η θεραπεία πλέον προσφέρεται σε μία συνεδρία με κόστος € 250 με στόχο τη λιποσύσφιγξη. Συνδυαστικά, μπορούν να γίνουν 2 συνεδρίες ενυδάτωσης με εγχύσεις υαλουρονικού οξέος με € 250 (ανά 15 μέρες).

3) Φτιάξτε ένα σπιτικό πίλινγκ: Αναμείξτε 50 ml ηλιέλαιο, 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 2 κ.γ. ιωδιούχο αλάτι και κάντε 2-3’ μασάζ στα σημεία όπου υπάρχει επιδερμική χαλάρωση. Εναλλακτικά, εφαρμόστε γύρω από το οβάλ του προσώπου μια γάζα που έχετε εμποτίσει με κρύο αφέψημα μέντας και τοποθετήστε πάνω κρύες κομπρέσες με το ίδιο μείγμα. Αφήστε λίγα λεπτά και ξεπλύνετε .

4) Γυμνάστε τους μυς: Δοκιμάστε τη θεραπεία Rejuvena, κόστους περίπου € 60. Πρόκειται για ένα είδος μασάζ στο πρόσωπο, με σκοπό να ξεμπλοκάρουν οι σφιγμένοι μύες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου