ΤΟΠΙΚΑ

Διασωληνώθηκε 44χρονος ~ Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία στη Μαγνησία

διασωληνώθηκε-44χρονος-επικίνδυνες-δι-433935

Στα 286 τα ενεργά κρούσματα και 31 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο – Υψηλή θετικότητα σε νέους καταγράφουν τα rapid tests – Αύξηση και του ιικού φορτίου στα λύματα

Κακό ποδαρικό έκανε ο Σεπτέμβριος στη Μαγνησία με την πανδημία να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, οπότε αναμένεται να αυξηθεί η κινητικότητα σημαντικά.

Στο νοσοκομείο Βόλου οι γιατροί τρέμουν στην ιδέα να αυξηθούν οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό. Μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη σε επίπεδο αριθμού νοσηλευομένων, ανά πάσα στιγμή όμως η εικόνα μπορεί να ανατραπεί όσο το τείχος ανοσίας δεν αυξάνεται και οι εμβολιασμοί παραμένουν βαλτωμένοι.

Χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού διασωληνώθηκε 44χρονος Βολιώτης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο 44χρονος δεν αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα, είχε επιλέξει όμως να μην εμβολιαστεί. Ο κορονοϊός βρήκε τον οργανισμό του αθωράκιστο με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο 44χρονος μετέβη στο νοσοκομείο αφού πλέον η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Είχε επιλέξει να παραμένει εμπύρετος για μέρες στο σπίτι. Μόλις μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι γιατροί έδωσαν αμέσως εντολή να διασωληνωθεί προκειμένου να προλάβουν σοβαρότερες επιπλοκές.

Την ίδια ώρα στην κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου νοσηλεύονται ασθενείς ηλικίας 30 και 36 χρόνων, επίσης ανεμβολίαστοι,γεγονός που σημαίνει ότι ιός είναι πλέον πιο ισχυρός, προκαλεί μεγαλύτερες και σοβαρότερες βλάβες στους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Υψηλά τα κρούσματα

Στη Μαγνησία συνολικά τα ενεργά κρούσματα είναι 286, από τα οποία τα 225 στη χερσαία Μαγνησία και 61 στις Σποράδες.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 31 κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 στις Σποράδες. Υψηλό είναι και το ιικό φορτίο στα λύματα στον Βόλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2. Ο Βόλος παρουσιάζει αύξηση 25% την τελευταία εβδομάδα.

Θετικότητα και στα rapid tests

Συνολικά 6 μολύνσεις προέκυψαν από τα χθεσινά rapid tests στη Μαγνησία σε ηλικίες από 20 μέχρι 43 ετών. Συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκαν 156 Rapid Test στο λιμάνι της Σκιάθου τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, όπως επίσης αρνητικά ήταν τα 30 Rapid Test που έγιναν στην Παναγία Τρύπα.

Σε συνολικό αριθμό 80 δειγμάτων στο ΤΟΜΥ Ιωλκού καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19.Αφορούν σε δύο γυναίκες και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα 24 έτη, ενώ σε συνολικό αριθμό 261 δειγμάτων στην παραλία του Βόλου καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19 που αφορά σε άντρα 20 ετών.

Τέλος, σε συνολικό αριθμό 194 δειγμάτων στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν δύο άντρες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη, ενώ τα 82 Rapid Test που έγιναν στη ΒΙΠΕ ήταν όλα αρνητικά.

Πού θα γίνουν σήμερα τα τεστ

  • 08:30-13:30 Μαζική δειγματοληψία στη Νέα Αγχίαλο
  • 09:00-17:00 Μαζική δειγματοληψία στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου
  • 08:00 – 14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού
  • 08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
  • 08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΠΕ Μαγνησίας
  • 09:00-15:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου