ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μπλόκο της αρμόδιας επιτροπής, για εμβολιασμούς κατά του Covid σε υγιή παιδιά

βρετανία-μπλόκο-της-αρμόδιας-επιτροπ-436768

Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 υγιή παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, έπειτα από πληροφορίες ότι ο εμβολιασμός τους μπορεί να αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Η βρετανική Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI) αρνήθηκε προχθές, Παρασκευή, να συστήσει εμβολιασμούς παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, υιοθετώντας μια επιφυλακτική προσέγγιση λόγω ενός σπάνιου κινδύνου καρδιακής φλεγμονής.

Η κυβέρνηση συμβουλεύεται ιατρικούς συμβούλους για ευρύτερα ζητήματα, όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας στα σχολεία, και εξακολουθεί να ενδέχεται να δώσει το πράσινο φως για ευρύτερο εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Μερικές εφημερίδες αναφέρουν πως μεταξύ υπουργών επικρατεί η πεποίθηση ότι οι κορυφαίοι ιατρικοί αξιωματούχοι θα υποστηρίξουν γρήγορα τον εμβολιασμό των υγιών παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, αλλά ο Ζαχάουι δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα προκαταλάβει την απόφαση.

«Δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση μέχρι να ακούσουμε τους επικεφαλής ιατρικούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Ζαχάουι στο BBC.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου