ΥΓΕΙΑ

AstraZeneca: Ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο στηριζόμενη σε εκείνο κατά του κορωνοϊού

astrazeneca-ετοιμάζει-εμβόλιο-για-τον-καρκίνο-σ-440795

Τα πρώτα σημάδια από τα πειράματα που έγιναν σε ζώα είναι αισιόδοξα. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν εμβόλιο κατά του καρκίνου στηριζόμενοι στην τεχνολογία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι πολλά υποσχόμενα, και έδειξαν μείωση του όγκου και βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης.
Όπως αναφέρουν στη δημοσίευση τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal for ImmunoTherapy of Cancer Friday, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου για την έρευνα του Καρκίνου Λούντβιχ, έχουν σχεδιάσει ένα εμβόλιο δύο δόσεων, με την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο σκεύασμα κατά της Covid-19.

Μάλιστα οι δοκιμές θα αρχίσουν σύντομα μπορεί και πριν ακόμη βγει ο χρόνος σε 80 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Με απλά λόγια η λογική του εμβολίου είναι να στοχεύσει δύο πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων με τη μεταφορά γενετικού κώδικα.
Έτσι δημιουργούνται ισχυρές αποκρίσεις «Τ» κυττάρων οι οποίες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση των όγκων. Μάλιστα ο διευθυντής του ινστιτούτου Τζένερ Άντριαν Χιλ, δήλωσε ότι «αυτή η νέα πλατφόρμα εμβολίων έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου