ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στον διατροφικό πλούτο

αφιέρωμα-στον-διατροφικό-πλούτο-443262

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Πήλιον γη φρούτα και οίνος» από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Tο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης «Πήλιον γη», που είναι αφιερωμένο στα φρούτα και τον οίνο, διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, αύριο Παρασκευή 3 και μεθαύριο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο στο ελαιοτριβείο Δημητρίου Σωλήνη.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει διαλέξεις με θέματα:

«Τα τοπικά προϊόντα του Πηλίου ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής» από τον καθηγητή Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή.

«Τα τοπικά προϊόντα ως τροφοφάρμακα. Μια έξυπνη εξειδίκευση από τον καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δρ. Γεώργιο Ζακυνθινό.

«Αξιοποίηση παραπροϊόντων οινοποιίας και επαναχρησιμοποίηση στην τροφική αλυσίδα» από τους δρ. Γεώργιο Ζακυνθινό και δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο – workshop με θέμα «Εναλλακτικά άλευρα από προϊόντα του Πηλίου, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και ζυμαρικών» από τους δρ. Γεώργιο Ζακυνθινό και δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Αμπελος και οίνος. Η σημασία των ορθών γεωργικών και οινοποιητικών πρακτικών για την παραγωγή ποιοτικών οίνων» από τον επικεφαλής φυτικής παραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Ιωάννη Γκατζώλη.

Ακολουθεί «Νους και σώμα σε αρμονία με τη φύση» από τον δρ. Δημήτριο Γλύκα.

Μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και τις δύο μέρες με guest εμφάνιση από τη Σαμπρίνα και καλλιτεχνική επιμέλεια από τον μαέστρο Πασχάλη Τριανταφυλλίδη. Στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα που διατίθενται στους παραγωγούς προς 200 € το διήμερο, επίσης ελεύθερος χώρος προς 60 ευρώ το τ.μ. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6932222440.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου