ΤΟΠΙΚΑ

«Μαϊμού» λίστα θανάτου από το εμβόλιο κυκλοφορεί ευρέως μέσω του διαδικτύου

μαϊμού-λίστα-θανάτου-από-το-εμβόλιο-448971

Περιλαμβάνονται και ονόματα Βολιωτών, που δήθεν πέθαναν από παρενέργειες, παρ’ ότι δεν έχει καταγραφεί αντίστοιχο περιστατικό – Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Εντονο προβληματισμό προκαλούν στις υγειονομικές αρχές οι μέθοδοι, που μετέρχονται κάποιοι προκειμένου να σπείρουν τον πανικό και να τορπιλίσουν τη διαδικασία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού.

Διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις, που όμως είναι ικανές να ενισχύσουν τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχει μία μερίδα του πληθυσμού για τα εμβόλια κατά του covid 19, σπέρνουν τον πανικό, εμφανίζοντας ανθρώπους που έχουν πεθάνει από διάφορες παθήσεις, σαν «θύματα» του εμβολίου.

Tις τελευταίες μέρες μέσω των social media, χωρίς να φαίνεται ο πραγματικός αποστολέας αφού χρησιμοποιούνται ψευδώνυμα, καταγράφεται μαζική αποστολή μηνυμάτων στο messenger αλλά και το instagram «μαϊμού» λίστας θανάτου, με δήθεν νεκρούς από το εμβόλιο του κορονοϊού. Στη λίστα μάλιστα αυτή αναφέρονται μέσα και ονόματα πέντε Βολιωτών, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή, όχι όμως επειδή έκαναν το εμβόλιο, αλλά από διαφορετικές αιτίες που επιχειρείται να συσχετιστούν με αυτό.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ παρουσιάζει τη συγκεκριμένη λίστα. Φυσικά για λόγους προσωπικών δεδομένων μόνο με τα αρχικά των ονομάτων που περιλαμβάνει η λίστα «μαϊμού».

Η λίστα έχει ως εξής: Ν.Κ. 42 χρόνων, Αγχίαλος, Μ.Σ. 57 ετών, με τρία παιδιά, Βόλος, Α.Μ. 65 ετών Βόλος, Δ.Μ. 58 χρόνων, Βόλος και 48χρονος Σκιάθος (για τον οποίο δεν υπάρχει καμία καταχώρηση ονόματος).

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 100 ονόματα, άλλα αφορούν σε υπαρκτά πρόσωπα και άλλα όχι. Είναι από διάφορες περιοχές της χώρας και φέρεται να πέθαναν από παρενέργειες του εμβολίου, χωρίς όμως καμία επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και καμία καταγγελία συγγενούς.

Κανείς δηλαδή από τα συγγενικά πρόσωπα των συγκεκριμένων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους δεν προέβη σε οποιασδήποτε μορφής διαμαρτυρία για το ότι χάθηκε μια ζωή εξαιτίας παρενεργειών του εμβολίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ανάλογη λίστα δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες σε έντυπα στην Αχαΐα, όπου επίσης δεν υπήρχε καμία ανάλογη καταγγελία ότι χάθηκε ζωή εξαιτίας παρενεργειών του εμβολίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου