ΤΟΠΙΚΑ

Σε έξαρση οι δείκτες θετικότητας ~ Στην κόψη του ξυραφιού η Μαγνησία

σε-έξαρση-οι-δείκτες-θετικότητας-στην-454505

Νέους ηλικίας από 34 έως 47 χρόνων «χτυπά» πλέον ο κορονοϊός – Εντονη ανησυχία για τις Β. Σποράδες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο – «Βράζει» πάλι από κρούσματα το δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου – 46 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας, πάνω από το όριο επιφυλακής, στις Β. Σποράδες, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα, τα οποία στην πλειονότητά τους αφορούν στον γηγενή πληθυσμό και όχι σε τουρίστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων που έγιναν στις Σποράδες είναι στο 3.15 %, την εβδομάδα 16 Αυγούστου 2021 – 22 Αυγούστου 2021, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, εκτιμώντας πως αν δεν ανακοπεί η πορεία της πανδημίας, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή δεν ισχύουν ειδικά τοπικά μέτρα περιορισμού της διασποράς, οι αρχές ωστόσο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και απευθύνουν διαρκείς εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας στις Σποράδες την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει ένα ποσοστό 65,49% του πληθυσμού, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ένα ποσοστό 63,78%.

Αναφορικά με την υπόλοιπη Μαγνησία η κατάσταση επίσης είναι ανησυχητική. Ο δείκτης θετικότητας κινείται στο 1.53.

Χαρακτηριστικό είναι πως για μία ακόμη μέρα την Τετάρτη η Μαγνησία κατέγραψε διψήφιο αριθμό μολύνσεων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν στις Β. Σποράδες.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στο δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου στον δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου τα ποσοστά θετικότητας κορονοϊού είναι αυξημένα. Συντελούν δυο βασικοί παράγοντες: Πρώτον ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της περιοχής είναι στο ναδίρ και δεύτερον ότι καταγράφεται συστηματική καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας, με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού και μάλιστα σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Τρίτη οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου «αποχαιρέτησαν» 54χρονο συμπατριώτη τους, που «έσβησε» νικημένος από τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν ανεμβολίαστος.

Συνολικά στην ΠΕ Μαγνησίας την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει ένα ποσοστό 51,29% του πληθυσμού, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ένα ποσοστό 49,08%.

Εξι θετικά στα rapid tests

Κατά τη διάρκεια των δειγματοληπτικών ελέγχων από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την ΠΕ Μαγνησίας καταγράφηκαν έξι νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Ειδικότερα, σε συνολικό αριθμό 254 ελέγχων που έγιναν στο λιμάνι της Σκιάθου, καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε γυναίκα 47 ετών.

Επίσης σε συνολικό αριθμό 311 rapid tests που έγιναν στην ΠΕ Μαγνησίας καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε μία γυναίκα και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Τέλος, σε συνολικό αριθμό 168 δειγμάτων που ελήφθησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε έναν άντρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου