ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στη Μαγνησία

τριάντα-δύο-νέα-κρούσματα-κορονοϊού-κ-464387

Κάτω του μέσου πανελλαδικού όρου το ποσοστό θετικότητας στον ιό

Αλλα 32 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Μαγνησία. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, τα 23 από αυτά καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Μαγνησία και τα 9 στις Σποράδες.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στην ηπειρωτική Μαγνησία είναι 24 κρούσματα, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι 12,1.

Αντίστοιχα, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στη νησιωτική Μαγνησία είναι 5, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι 65,23.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων της εβδομάδας από 9 έως 15 Αυγούστου είναι κάτω από τον μέσο όρο της χώρας που είναι 2,09% και συγκεκριμένα στην ηπειρωτική Μαγνησία είναι 1,42%, ενώ στις Σποράδες 1,92%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αυξήθηκαν σε δύο από έναν, με την εισαγωγή 55χρονου Βολιώτη, που είναι ανεμβολίαστος και παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα νόσησης από τον ιό.

Στην κλινική Covid-19 νοσηλεύονταν συνολικά 18 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο κόλλησαν κορονοϊό από νεαρά μέλη των οικογένειών τους.

Τα υπόλοιπα 15 άτομα είναι ανεμβολίαστα και ευτυχώς δεν έχουν παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού.

Δεν καταγράφηκε θάνατος από κορονοϊό.

Δώδεκα θετικά δείγματα

Στη χθεσινή μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εντοπίστηκαν 12 θετικά δείγματα.

Η ηλικιακή ομάδα των θετικών δειγμάτων ήταν από 42 ετών έως και 50 ετών. Επισημαίνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων σήμερα στη Μαγνησία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 257 Rapid tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 287 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19, τα οποία αφορούν σε 1 γυναίκα και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 42έτη.

Στην παραλία του Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκαν 133 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου σε συνολικό αριθμό 179 δειγμάτων διαπιστώθηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19, τα οποία αφορούν σε 2 γυναίκες και 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 50έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου Ανω Βόλου σε συνολικό αριθμό 281 δειγμάτων βρέθηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19, τα οποία αφορούν σε 2 άντρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου