ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνεται η θετικότητα στα νησιά

αυξάνεται-η-θετικότητα-στα-νησιά-487089

Στη Μαγνησία καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα οχτώ εντοπίστηκαν στις Σποράδες – Εντοπίστηκε δείγμα με τη μετάλλαξη Gamma

Ενα κρούσμα που αφορά στη νέα μετάλλαξη Gamma, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στη Ρωσία και είναι εξίσσου πολύ μεταδοτική με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα, εντοπίστηκε στη Μαγνησία και ειδικότερα στις Σποράδες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η παραλλαγή Gamma είχε «υψηλό ποσοστό μετάδοσης ακόμη και σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα».

Η θετικότητα στα νησιά των Σποράδων εξαιτίας και του τουρισμού είναι αυξημένη τις τελευταίες μέρες και αυτό επιβεβαιώνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία, εκ των οποίων τα οκτώ στα νησιά των Σποράδων.

Επίσης υψηλή ήταν για μία ακόμη μέρα η θετικότητα στα rapid tests που έγιναν από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, καθώς εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο λιμάνι της Σκιάθου, σε συνολικό αριθμό 295 δειγμάτων καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε μία γυναίκα και τέσσερις άντρες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη.

Στη Ζαγορά Πηλίου πραγματοποιήθηκαν 105 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, σε αντίθεση με το Μούρεσι όπου σε συνολικό αριθμό 73 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19 που αφορά σε γυναίκα 39 ετών.

Ακόμη, σε συνολικό αριθμό 290 δειγμάτων που έγιναν μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τρείς άντρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 291 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άντρα 58 ετών, ενώ στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ σε συνολικό αριθμό 313 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άντρα 23 ετών.

Ανάσα από εξιτήρια

Μία μικρή ανάσα πήρε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Αχιλλοπούλειο καθώς δόθηκαν τα τρία πρώτα εξιτήρια ασθενών με κορονοϊό από την κλινική. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου Βόλου που αρνητικοποιήθηκαν και επιστρέφουν στη δομή.

Στην κλινική νοσηλεύονται 17 ασθενείς, ενώ άλλα τρία άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στη ΜΕΘ κορονοϊού.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κορυφωθεί η κινητικότητα των πολιτών λόγω της θρησκευτικής γιορτής που ταυτίζεται χρονικά με την καρδιά του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού και την ολοκλήρωση των διακοπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την κυκλοφορία του κορονοϊού.

Ακόμη κι αν δεν αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων, που είναι το «καλό» σενάριο, είναι βέβαιο πως θα αλλάξει η αναλογία τους σε τουριστικές και μη περιοχές, με το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου να παραμένει στο επίκεντρο δεχόμενο μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου