Υπέρ του μαζικού εμβολιασμού ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-23, 08:02:20
Τη σημασία και την αναγκαιότητα του εμβολίου υπογραμμίζει το ΔΣ του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υπέρ του μαζικού εμβολιασμού ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι αποτελεί το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Επιστημονικά επιτεύγματα» χαρακτηρίζει τα εμβόλια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενώ επισημαίνει ότι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη μείωση ή και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση, καθίσταται σαφές ότι: «Αποτελούν το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια. Μαζί με την χρήση των νέων φαρμάκων και σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα πρόληψης και ένα πλήρως αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας ικανού να αντιμετωπίζει τόσο τις «τρέχουσες», όσο και τις έκτακτες ανάγκες, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα. Όλα αυτά όμως απαιτείται να ισχύουν ταυτόχρονα γιατί κανένα από αυτά – όσο καλά κι αν αναπτύσσεται – δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ελλείψεις ή τις ανεπάρκειες των άλλων».

Το ΔΣ υποστηρίζει ότι η εξασφάλιση του έγκαιρου και μαζικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κρατικού συστήματος Υγείας, «αποτελεί ανάγκη και δικαίωμα του λαού και η διασφάλισή του πρέπει να αποτελεί υποχρέωση του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, ασκείται δριμεία κριτική στους κυβερνώντες, ενώ ότι υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι: «Η κυβέρνηση όμως και ο πρωθυπουργός με τη στάση τους και ενόψει ενός τέταρτου πανδημικού κύματος, προσπαθούν να μετακυλήσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού, αλλά και να δημιουργήσουν όρους «κοινωνικού αυτοματισμού», προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των καθυστερήσεων με ευθύνη της κυβέρνησης, αποτελεί το γεγονός ότι έχουν περάσει 7 μήνες και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σ’ αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν και κατά κανόνα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική υποστηρίζεται ότι: «Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, με την πολιτική της, σπρώχνει τον κόσμο προς τους ιδιώτες που κερδοσκοπούν πατώντας πάνω στον πόνο των ανθρώπων. Συντηρεί τον συγχρωτισμό σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα μέσα μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς, και αποδέχεται τα πρωτόκολλα – «λάστιχο» των μεταφορικών και τουριστικών ομίλων. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ο ανορθολογισμός, αλλά και ο φόβος σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού».

Με την ίδια ανακοίνωση, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τονίζει ότι: «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (όπως ο κλάδος της Υγείας και Πρόνοιας) και με αυστηρές προϋποθέσεις, που θα τις διασφάλιζε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας και όχι να αξιοποιείται για την ενίσχυση του κοινωνικού αυτοματισμού και διώξεων σε βάρος των εργαζομένων, χτυπήματος μισθών, εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και απολύσεων».

Παράλληλα, καλούνται οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους «για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο για το ενδεχόμενο εξαιρέσεων από τον εμβολιασμό και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα παλεύουμε μαζί και με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια».

Το μήνυμα που απευθύνεται σε όλους είναι: «Εμβολιαζόμαστε μαζικά, θωρακιζόμαστε απέναντι στην πολιτική και τα πρωτόκολλα διάδοσης του ιού, είμαστε όρθιοι για να λογαριαζόμαστε, όχι μετά, αλλά κάθε στιγμή απέναντι στην πολιτική που βλάπτει σοβαρά την υγεία και τη ζωή μας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=